luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIAȘI: "Haita" șacalilor imobiliari din Valea Lupului, unde 80% dintre ansamblurile rezidenţiale...

IAȘI: „Haita” șacalilor imobiliari din Valea Lupului, unde 80% dintre ansamblurile rezidenţiale nu au autorizaţii

Un haos total şi o junglă a fărădelegilor de neimaginat găsite în documentele de urbanism de către noul primar al comunei de lângă Iaşi cu cel mai mare avânt imobiliar din ultimii ani. Actele arată, nici mai mult, nici mai puţin, că această comună a fost practic acaparată de interesele oneroase ale dezvoltatorilor imobiliari.

Practic, la o primă evaluare, circa 80% din blocurile ridicate din 2017 încoace ar avea probleme în documentele de urbanism. Mai grav, multe din ansamblurile de locuinţe sunt efectiv ridicate fără autorizaţii de construire, iar unele sunt deja intabulate şi vândute fără aceste documente. Cum a fost posibilă o astfel de situaţie greu de imaginat?

Raiul fărădelegilor urbanistice nu se află undeva la marginea judeţului, ci chiar la doi paşi de Iaşi. Surse din Consiliul Judeţean Iaşi descriu pentru „Ziarul de Iaşi” o situaţie greu de imaginat la Valea Lupului: noua administraţie a descoperit un adevărat haos în documentele legate de urbanism, ridicându-se semne de întrebare la peste 80% dintre blocurile construite începând cu 2017. Câteva zeci de proiecte, spun sursele citate, au fost ridicate fără a se respecta regimul de înălţime (blocuri de cinci-şase etaje, deşi a fost avizată o construcţie de maximum P plus 2), dezmembrări făcute aleatoriu şi nejustificat pe terenuri gata intabulate, astfel încât să se construiască blocuri noi pe foste parcări. Însă cele mai scandaloase descoperiri au fost cele legate de avizarea ridicării unor ansambluri rezidenţiale tip blocuri: o mare parte dintre acestea au fost construite şi intabulate deşi nu aveau nici măcar autorizaţie de construcţie valabil emisă de către primărie. Aceleaşi surse explică faptul că, după ce ar fi văzut care este situaţia pe urbanism, Liviu Dulgheriu, noul primar din Valea Lupului, a refuzat să mai semneze orice document legat de urbanism pentru proiectele aflate în implementare.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE