sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterIași: Învățătorul care umilea copiii la ore, sancționat cu 15% din salariu

Iași: Învățătorul care umilea copiii la ore, sancționat cu 15% din salariu

Învățătorul ieșean Șerban Constantin acuzat în urmă cu două săptămâni că umilește și jignește copiii la ore a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 15% până la finalul anului școlar. Decizia a fost luată ieri, 17 martie, în urma unei ședințe maraton a Consiliului de Administrație (CA) de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iaşi, care a durat peste șase ore.

Deși a fost propusă demiterea învățătorului, aceasta nu a fost susținută de cei care fac parte din Consiliul de Administrație. „Am primit o notă de informare din partea Școlii Gimnaziale Mihai Codreanu, prin care se prezintă modul în care s-a desfășurat ieri ședința Consiliului de Administrație în care s-a citit raportul Comisiei de cercetare disciplinară. Inițial a fost o propune de sancțiune cu avertisment, dar în urma discuțiilor din cadrul CA, s-a propus prima dată și demiterea domnului învățător, dar nu a fost susținută prin vot, și s-a ajuns la diminuarea salariului cu 15% până la încheierea contractului de muncă – finalul anului școlar. Această decizie este până la finalul anului școlar, deci nu se precizează informații referitoare la anii școlari care vor veni”, a declarat Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Învățătorul, care este și consilier județean PNL, a fost înregistrat cum țipa la elevii săi de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”, pe fundalul înregistrărilor auzindu-se chiar și lovituri și plânsete. Mama unei eleve care a avut probleme și anul trecut cu învățătorul a pus în ghiozdanul fetei sale un reportofon pornit. Fata, care este elevă în clasa a II-a, a fost umilită și lovită cu palma în fața colegilor. Atunci, ancheta ISJ s-a finalizat cu o „observație scrisă”. Învățătorul preciza imediat după lansarea acuzațiilor de la începutul lunii martie că nu recunoaște înregistrările și că se se află în proces cu mama unui copil din clasa respectivă.

În evidențele Inspectoratului, Constantin Șerban este cadru didactic pensionar, având 69 de ani și este încadrat pe o catedră rezervată, titularul fiind în concediu fără plată.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE