Oameni umiliți care așteaptă cu lunile un banal certificat de urbanism. Fostul viceprimar de Iași l-a primit însă pe repede-nainte

Data:

Relația dintre ieșeni și Serviciul de Urbanism al Primăriei este tot mai tensionată. Birourile sunt asaltate de oameni umiliți care așteaptă cu lunile banale certificate de urbanism, care sunt acte de informare ce precizează pașii de urmat pentru obținerea autorizației de construire.

Așteptarea este cruntă, exemple concrete sunt cu sutele. Certificat de alipire – 3 luni, certificat pentru o extindere – 6 luni, certificat pentru o casă – 7 luni.

Pe comunicare oficială, Primăria vorbește de întârzieri de maxim 90 de zile, dar estimarea este falsă și nu prezintă statistici concrete.

Timpii pentru o autorizație sunt și mai mari: trec de  8 – 12 luni în cele mai multe cazuri, indiferent de complexitatea construcției.

În acest timp, pentru fostul viceprimar Gabriel Harabagiu lucrurile s-au mișcat foarte repede: certificat pentru o împrejmuire în 21 de zile, autorizație în 42. „A durat foarte mult, este o simplă împrejmuire. Ceva atât de banal nu are de ce să dureze”, spune Harabagiu.

Continuarea, în ReporterIS!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...