Preţurile apartamentelor au urcat uriaș la Iași, tranzacţiile stagnează

Data:

Piaţa tranzacţiilor imobiliare în judeţul Iaşi a înregistrat o scădere faţă de anul trecut, dar se menţine la cote ridicate faţă de acum 2-3 ani. Primul semestru al anului 2021 a fost vârful ultimilor cinci ani, în ceea ce priveşte volumul de tranzacţii în perioada similară. Fără îndoială, primul an al pandemiei (2020) a provocat această situaţie.

Acum trei ani, în primul semestru, piaţa tranzacţiilor de la Iaşi era la jumătate faţă de perioada similară a anului 2018. Primul an pandemic a menţinut această stare de fapt pentru ca, în 2021, creşterea să fie de aproape 130%.

Anul acesta au fost mai puţine tranzacţii faţă de 2021, dar numărul acestora este aproape dublu faţă de 2019 şi 2020. Datele au fost prelucrate în baza informaţiilor furnizate lunar de Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Citește și: Berevoeşti, complicitățile sclaviei în secolul 21

„Piaţa va avea parte, în perioada următoare, de unele corecţii”

Specialiştii imobiliari consultaţi de „Ziarul de Iaşi” spun că piaţa imobiliară va intra într-o perioadă de stagnare, cu uşoare scăderi şi creşteri periodice. Faţă de anul 2018, în ceea ce priveşte locuinţele, aceştia spun că oferta în piaţă a crescut cu cel puţin 50%, dar cererea nu mai este la o cotă proporţională.

Principala cauză: veniturile populaţiei nu au crescut în acelaşi ritm cu preţul apartamentelor, iar înăsprirea condiţiilor de creditare (în special după declanşarea războiului din Ucraina) a contribuit din plin la radiografia actuală a pieţei, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...