miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIAȘI | Sentința în cazul medicului Carmen Dorobăţ, amânată iar. S-a îmbolnăvit...

IAȘI | Sentința în cazul medicului Carmen Dorobăţ, amânată iar. S-a îmbolnăvit unul dintre judecători

Din cauza indisponibilităţii magistratului, sentinţa, amânată deja de mai bine de o lună, va mai fi aşteptată pentru cel puţin încă 14 zile

Curtea de Apel Iaşi a amânat, ieri, pentru a patra oară la rând, luarea unei decizii în dosarul în care inculpată este medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, managerul Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi unul dintre cei mai mediatizaţi medici ieşeni în această perioadă a pandemiei. Completul de doi judecători nu a putut anunţa ieri o sentinţă, aşa cum era programat, din cauză că unul dintre judecători a invocat că “este în imposibilitate de a participa la deliberări”.

E vorba de o prevedere stabilită de regulamentul instanţelor judecătoreşti care permite amânarea sentinţei atunci când unul dintre magistraţii din complet nu este disponibil. Potrivit unor surse judiciare, unul dintre judecătorii din complet este în concediu medical de câteva zile, acesta fiind motivul amânării. Din complet fac parte judecătorii Maricica Mititelu şi Gabriel Tarlion.

E vorba de acelaşi complet care a judecat-o şi achitat-o, tot într-un dosar DNA, pe Doina Azoicăi, fost decan la Facultatea de Medicină. În ceea ce o priveşte pe medicul Carmen Dorobăţ, a cărei notorietate publică a explodat în timpul crizei provocată de pandemia cu Covid-19, sentinţa ar trebui anunţată pe 20 noiembrie. În cazul în care unul dintre judecătorii din complet va anunţa că este în imposibilitate permanentă de a participa la deliberări, dosarul ar putea fi repus pe rol.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE