luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIAȘI: Sistemul de 20 milioane de euro care n-a funcționat niciodată

IAȘI: Sistemul de 20 milioane de euro care n-a funcționat niciodată

Primăria Iași dă 21.500 de euro pentru instruirea angajaților de la Managementul Traficului. Dar au trecut 5 ani de când sistemul e implementat. Acesta n-a funcționat niciodată. Toți timpii semafoarelor sunt reglați manual, Mihai Chirica fiind marele dirijor.

Deși n-a mers autonom decât două zile, sistemul e deja uzat moral, numărul de mașini din prezent fiind mult mai mare decât cel din urmă cu 5 ani. Toate setările sunt depășite.

Bani aruncați pe fereastră. Afirmația aparține specialiștilor și se referă la ultima achiziție a Primăriei Iași. Cu 104.777 lei (21.501 euro), Primăria a cumpărat direct „servicii de instruire” pentru Sistemul de Management al Traficului.

„Proiectul respectiv, unul cu finanțare europeană, se află încă în perioada de «durabilitate». Adică, de monitorizare și mentenanță asigurate de cei care au realizat sistemul. Această instruire nu este nici necesară și nici legală”, a declarat un expert în proiecte europene.

Practic, cu 100.000 de lei, în trei sesiuni, trei angajați ai Primăriei de la Centrul de Telesupraveghere vor fi școliți de cei de la SWARCO Mizar Italia și SWARCO Traffic Romania. De fapt, firma mamă este austriacă.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE