luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterIAȘI | Va fi schimbată din funcţie Carmen Dorobăț, condamnată cu suspendare?

IAȘI | Va fi schimbată din funcţie Carmen Dorobăț, condamnată cu suspendare?

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, însă nu a mai primit interdicţia de a ocupa demnităţi publice, aşa cum stabilise prima instanţă. 

Doar Carmen Dorobăţ a avut parte de acest tratament judiciar, soţul ei primind această interdicţie.

Mai bine de două luni au cântărit judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi sentinţa de ieri, timp în care unul dintre ei s-a îmbolnăvit. Legea prevede că un contract de management al unui director de spital încetează dacă acesta este condamnat definitv pentru corupţie. Nu este clar până la această oră dacă se va aplica în acest caz.

Acuzaţiile de luare de mită imputate încă din 2015 medicului infecţionist Carmen Dorobăţ au fost confirmate definitiv, ieri, de un complet de judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de luare şi complicitate la luare de mită.

Spre deosebire de prima instanţă, care stabilea în 2019 că Dorobăţ a primit mită direct de la 55 de studenţi şi a fost complice la primirea de către soţ a unor foloase necuvenite de la 67 de studenţi, judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au înlăturat, potrivit unor surse judiciare, presupusele şpăgi primite de la doi studenţi. 110 studenţi, aşadar, a considerat Curtea de Apel, au oferit mită soţilor Dorobăţ, în anii 2014-2015, suma totală de 12.200 de euro, care a fost confiscată.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE