Iașul a rămas fără niciun festival de vară | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Iașul a rămas fără niciun festival de vară. Ultimul, Hangariada, festival de artă și zbor, a fost suspendat anul acesta, după 11 ediții, din lipsa fondurilor.

Privații nu au mai contribuit ca în alți ani, sursele publice nu au fost disponibile.

„Bugetul anual era de aproximativ 200.000 euro, exclusiv surse private, costuri de organizare, avioane, kerosen, concerte”, a declarat Teofil Bozbiciu, unul dintre organizatorii Hangariada.

Acesta a spus că va încerca să reia tradiția festivalieră de pe Aerodrom anul viitor doar dacă va reuși în această toamnă-iarnă să strângă bugetul necesar.

Citește și: Un alt profesor de la SNSPA, Marius Pieleanu, acuzat de hărțuire sexuală. O fostă studentă spune că se temea că nu intră în licență pentru că i-a refuzat avansurile

Festivalul Hangariada nu a rezistat

Lipsa sponsorilor, numărul mic de bilete vândute și lipsa unui amplasament adecvat sunt principalele cauze identificate de Ovidiu Biber, fost organizator Afterhills, pentru care Iașul nu este pe harta marilor festivaluri estivale ale României.

Muzica bună și zborul au fost principalele ingrediente ale festivalului Hangariada. Promotorii au încercat să crească organic, doar cu bugetare privată, fără nume internaționale pe afișe, bine individualizat, oferind o experiență subtilă.

Fără un marketing costisitor, Hangariada n-a rezistat. Programată inițial pentru luna mai 2024, a 12-a ediție a fost anulată din lipsă de finanțare.

Creșterea taxelor din IT a dus la pierderea sponsorizărilor

„Cei din industria IT nu au mai sponsorizat, le-au crescut taxele și primele reduceri de costuri pe care le-au operat au fost în zona de marketing, iar Consiliul Local nu a dat bani”, a afirmat Teofil Bozbiciu, organizator Hangariada.

Citește și: POLITICO: Lista europarlamentarilor care chiar contează. Numele româncei Adina Vălean este printre ei

Acesta a spus că a cerut sprijinul administrației, însă fără rezultat. „Autoritățile locale au zis că nu sponsorizează dacă festivalul este cu bilete, iar fără bilete suma pe care ar fi dat-o era mult prea mică”, a explicat Bozbiciu.

O situație fără ieșire care a condus la anularea festivalului de anul acesta.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related