Iașul devine capitala dansului. HazarDance aduce la Romanian Creative Week

Data:

spot_img

Opt spectacole de dans contemporan, flamenco, teatru-dans și street dance, dintre care șapte realizate de trupe românești și unul de artiști spanioli. O competiție de street dance dedicată celor mai talentați tineri dansatori.

Două ateliere de hip-hop care îi vor încânta, deopotrivă, pe copii și pe adulți. Muzică live și multe alte surprize. Așa va arăta Iașul, timp de patru zile, odată cu prima ediție a festivalului de dans HazarDance.

Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”,decorată în stil rococo și considerată una dintre capodoperele teatrelor europene, scenele mai mici ale instituției de cultură, precum și Teatrul Luceafărul și diverse spații neconvenționale din oraș vor găzdui HazarDance, festival organizat, în perioada 22-25 mai, de Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești.

HazarDance, parte a secțiunii Content Creation a RCW, este curatoriat de coregrafa și dansatoarea Teodora Velescu și de actorul, coregraful și dansatorul Ștefan Lupu.

„Romanian Creative Week își propune, încă de la această primă ediție a HazarDance, să transforme Iașul în capitala dansului. Festivalul va aduce în oraș unele dintre cele mai populare spectacole de dans la nivel național și internațional, iar acest lucru ne dorim să devină o tradiție în următorii ani.

Invităm publicul să se bucure alături de noi, mai ales că programul festivalului cuprinde multe alte surprize. HazarDance este despre plăcerea de a experimenta, a vibra, a visa… altfel”, arată curatorii festivalului. 

HazarDance va debuta spectaculos, în 22 mai, cu show-ul de flamenco și dans contemporan El Salto”, în coregrafia lui Jesús Carmona. Spectacolul cunoscuților artiști spanioli va putea fi văzut, începând cu ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Ziua de 23 mai va fi marcată de trei spectacole de dans, desfășurate în diferite locații din Iași. De la ora 16.00, în Grădina Botanică, publicul va putea admira „Altă oră de dans”, descris de organizatori drept o combinație de stand-up comedy, dialog, real time composition, interactivitate, dans contemporan, hip-hop, improvizație și teatru. Coregrafia este realizată de Răzvan Rotaru și de Filip Stoica, fondatorii companiei Scuze Noi. 

Tot în 23 mai, de la ora 18.00, Sala Uzina a Teatrului Național Iași va găzdui spectacolul „Despre tine (o versiune)”, prezentat de Centrul Național al Dansului. Coregrafia este semnată de Vava Ștefănescu.

Ziua de 23 mai se va încheia, la Teatrul Luceafărul, cu spectacolul de dans contemporan Humans | Bodies | Images”, prezentat de Linotip-Centru Independent Coregrafic. Ioana Marchidan semnează coregrafia.

Ziua Shakespeare, 24 mai, va fi marcată la HazarDance prin spectacolul de teatru-dans „Hamlet”, în coregrafia lui Gabriel Scalschi, eveniment care va avea loc, de la ora 17.30, în Sala Uzina a Teatrului Național Iași.

Iar de la ora 20.00, la Teatrul Luceafărul, publicul este invitat la „romeo@julia.com”, prezentat de M Studio. Coregrafia îi aparține lui Fren_Ak.

HazarDance va continua în forță, în 25 mai, cu competiția Battle Street Dance, în care concurenții se vor putea întrece, individual și pe echipe, în dans și creativitate.

Ultima zi a festivalului va oferi publicului și două spectacole superbe. „Cataclisma”, spectacol de dans contemporan produs de Unteatru, va avea loc la Sala Studio a Teatrului Național Iași, de la ora 18.00, coregrafia fiind realizată de Andrea Gavriliu.

Seara se va încheia la Teatrul Luceafărul, de la ora 20.30, cu spectacolul de dans contemporan și arte performative „Cosmic Latte”, al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, după un concept aparținând lui Ștefan Lupu.

HazarDance va aduce la Iași și două workshop-uri de hip-hop, dedicate copiilor și adulților, organizate de Quasar Dance, primul club de street dance din Iași, care numără sute de membri.

Pentru informații legate de accesul la spectacolele HazarDance, publicul este invitat să urmărească site-ul www.romaniancreativeweek.ro, precum și paginile de pe rețelele sociale ale RCW: Facebook și Instagram.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Aflat la cea de-a treia ediţie, Romanian Creative Week, care va avea loc la Iași în perioada 19-28 mai, este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.

Partenerii FEPIC în organizarea RCW sunt: Primăria Municipiului Iași, Palas, Ministerul Culturii, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la urne

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la...