joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterIaşul la 0,02 de scenariul roşu. De astăzi vor fi 6 paturi...

Iaşul la 0,02 de scenariul roşu. De astăzi vor fi 6 paturi de ATI la Leţcani

“Dacă vedem că merge, vom creşte până la 24 de paturi cu acele staţii de oxigen plus rezervele de butelii până la două săptămâni, când vom avea acel stocator montat acolo”, a declarat Nelu Tătaru, la Iaşi. Incidenţa infectărilor în municipiul Iaşi era ieri de 2,98 la mia de locuitori. Peste 3 la mie se intră în scenariul roşu, iar cursurile din şcoli se vor desfăşura numai on line.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat ieri la Iaşi că s-a dat undă verde pentru paturi de Terapie Intensivă la Spitalul mobil de la Leţcani. Începând cu ziua de astăzi, conform ministrului, şase paturi de Terapie Intensivă vor putea fi folosite pentru a trata pacienţii cu forme severe infectaţi cu noul coronavirus, urmând ca unitatea medicală să aibă o capacitate la ATI crescută periodic până la maximum 24 de paturi.

Ministrul a explicat că nici până în acest moment nu s-a clarificat situaţia „stocatorului de oxigen”, care este aşteptat încă de când s-au depistat primele probleme la staţiile de oxigen, dar a explicat că acesta urmează să fie adus în maximum două săptămâni.

„Cele patru staţii de oxigen au fost «puse la lucru» fără pacienţi pentru 36 de ore. A căzut o staţie lucrând pentru 24 de paturi, nu 48, cât este capacitatea maximă de Terapie Intensivă la spitalul de la Leţcani. Discuţiile cu firmele de oxigen pentru a suplimenta ce nu ar putea face aceste staţii, cu buteliile, încep de mâine (n.r. – luni). Dăm drumul cu acea suplimentare la 6 paturi, mărim capacitatea cu 6 paturi la două zile şi dacă vedem că merge vom creşte până la 24 de paturi cu acele staţii de oxigen plus rezervele de butelii până la două săptămâni, când vom avea acel stocator montat acolo. Acesta va avea capacitatea de 10.000 de litri oxigen lichid şi va putea suporta efortul pentru toate cele 48 de paturi”, a declarat Nelu Tătaru.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE