Iașul nu este o destinație atractivă pentru turiști | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Iașul, tot mai puțin atractiv turistic. Numărul turiștilor sosiți la Iași în acest an a scăzut cu 12% față de anul trecut.

Scăderi s-au înregistrat în fiecare lună din acest an, dar cele mai mari diferențe față de anul anterior au fost în lunile mai – iunie. În total, 167.017 turiști au găsit drumul către Iași în primele luni ale anului și s-au cazat în structurile de primire turistică, cu 21.654 mai puțini decât în aceeași perioadă din 2023.

La nivel național, Iașul s-a dovedit a fi în fiecare lună din acest an mai puțin atractiv decât Bihor, Brașov, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu sau Vâlcea. Iar din regiunea de Dezvoltare Nord-Est, concurentul principal al Iașului pe piața de turism o constituie județul Suceava, care a avut în prima jumătate de an al șaptelea cel mai mare număr de turiști din țară (227.089), în condițiile în care Iașul s-a clasat abia pe locul 11.

Citește și: Kamala Harris și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte

Cei mai mulți vizitatori, în luna mai

Cei mai mulți vizitatori au ajuns la Iași în lunile mai (31.488) și iunie (32.172). Acestea au fost însă și lunile în care s-a înregistrat cea mai mare diferență în numărul de sosiri, față de anul trecut, când recordul de vizitatori din prima jumătate de an a fost de peste 39.000 de sosiri, în luna mai.

Trei sferturi din turiștii ajunși la Iași s-au cazat la hotel, 13.656 de turiști (adică 8% din totalul vizitatorilor Județului Iași) s-au cazat în apartamente și camere de închiriat, în pensiuni turistice și agroturistice au ajuns 10% dintre vizitatori, iar în moteluri s-au cazat 4% dintre ei (6.602 turiști).

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Rectorul SNSPA a semnat dispoziția de desfacere a contractului individual de muncă al lui Alfred Bulai

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Palatul Culturii Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...