Iaşul, pe locul 2 în topul rentabilităţii investiţiilor. Analiză Financial Times

Data:

Divizia fDi Intelligence a prestigiosului ziar britanic a inclus Iașul, pe criteriul populaţiei, în categoria oraşelor mijlocii din Europa. Cluj sau Timişoara au intrat la „oraşe mici”.

Iaşul şi Bucureştiul apar în clasamentul revistei fDi Intelligence, „Oraşele şi regiunile europene ale viitorului 2022/23 – cea mai bună şi cea mai strălucită destinaţie de investiţii din Europa”, publicat de ziarul britanic Financial Times. Cele două oraşe se află în top 10 din două categorii distincte, ceea ce arată că România nu trece nevăzută în rândul investitorilor.

Pentru a crea o listă scurtă a oraşelor şi regiunilor europene ale viitorului 2022/23, divizia fDi Intelligence a Financial Times a colectat date pentru 553 de locuri din Europa (367 de oraşe, 148 de regiuni şi 38 de LEP-Local Enterprise Partnership) şi a evaluat localităţile în funcţie de atractivitatea lor pentru investiţiile străine directe (ISD) în cadrul a cinci categorii: potenţial economic, capital uman şi stil de viaţă, eficacitate a costurilor (rentabilitate), conectivitate şi favorabilitate pentru mediul de afaceri.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Autostrada A8. De ce sunt riscuri ca proiectul să fie scos din PNRR

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: