Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan. Pe cele 53 de hectare din cartierul Smârdan, devenit un adevărat kilometru zero al investițiilor imobiliare din Iași, condițiile de trafic auto și pietonal sunt de lumea a treia.

Haos în circulație, ambuteiaje, străzi înguste pe care sunt oprite mașini, trotuare lipsă, extrem de puține locuri de parcare amenajate.

Fosta mahala, mărginită de străzile T. Vladimirescu, Splai Bahlui, Sf. Lazăr și Smârdan, e tranzitată zilnic de zecile de mii de mașini ale angajaților și clienților Palas, ale profesorilor și studenților Universității Tehnice, ale noilor rezidenți care și-au cumpărat sau închiriat apartamente în blocurile construite în ultimii ani. Iar dezvoltarea imobiliară e în toi.

Zeci de petiții, fără niciun rezultat

Vechii locatari, care stau aici de pe vremea când era o zonă exclusiv de case, sunt înnebuniți de noile condiții de trai. I-au petiționat pe funcționarii Primăriei de zeci de ori, fără niciun rezultat.

Recent, a fost resuscitat un proiect imobiliar chiar la intrarea în Smârdan, pe actualul amplasament Ropharma. Investitorii intenționează să ridice un complex de clădiri două niveluri în subsol, parter, mezanin, 20 de etaje și un etaj tehnic cu o înălțime maximă de până la 70 de metri. Investiția a intrat, în vară, în circuitul de avizare din Primărie.

Citește și: Judecătoarea care i-a eliberat pe Sile Cămătaru și pe Liviu Dragnea va fi delegată vicepreședinte al Curții de Apel București

Alte câteva proiecte, de mai mici dimensiuni, sunt în derulare, Nybo Residence fiind unul dintre ele. „Situat în inima vibrantă a orașului Iași, chiar lângă Palas Mall, acest nou proiect rezidențial redefinește standardele de locuire urbană. Format din două blocuri elegante, proiectul oferă apartamente moderne cu 1 și 2 camere, perfect adaptate stilului de viață contemporan”, este descrierea de pe un site de profil.

Lucrările sunt la nivel de fundație, dar apartamentele au fost deja scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 105.000 și 141.000 euro. Adică 2.500 euro pentru fiecare metru pătrat.

Continuarea în Reporter de Iași

Citește și: Lia Savonea și Mihail Udroiu de la ÎCCJ au decis restituirea la Parchet a dosarului Revoluției, în care este judecat Ion Iliescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează | Bihoreanul

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți,...

O nouă etapă Iohannis | Puterea a Cincea

O nouă etapă Iohannis. Liberalii anunţă că vor să...

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. Cum acționează aceștia  | De Brăila

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. DEBRAILA.ro a...