miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletterIată întregul alai al ospătăriței de la Apele Române Iași! Reţeaua detaşărilor...

Iată întregul alai al ospătăriței de la Apele Române Iași! Reţeaua detaşărilor scandaloase

Sunt cel puţin şase persoane care au venit la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin detaşări. Majoritatea a trecut prin primării din judeţul Suceava sau Iaşi. Ar putea să se sesizeze corpul de control al premierului, a spus aseară Alina Gorghiu, fost vicepreşedinte al PNL.

Subiectul „chelnerilor” aduşi la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad continuă să stârnească interes, nu atât datorită reţetei de intrare „la apă”, cât mai ales pentru încrengăturile politice care au cuprins instituţia. Nicio reacţie până ieri din partea oficialităţilor locale ori de la Bucureşti pe subiectul detaşărilor făcute pe tăcute, pe uşa din dos. Motivul: firma e de stat. Cui îi pasă de reputaţie câtă vreme veniturile nu au de suferit?

Cazul fetei care a venit direct din club la administraţia care supraveghează cursurile Prutului şi afluenţilor săi dinspre malul drept, cu o escală de trei zile la Primăria Vatra Moldoviţei, nu este singular. Tot prin Vatra Moldoviţei a trecut traseul unei alte persoane detaşate. De la Primăria Victoria au venit tot două persoane. O a cincea a trecut prin ministerul de resort (Mediu), iar a şasea, devenită celebră pentru referinţele de administrator de grădiniţă, a fost instalată pentru scurt timp ca inginer-şef la Vaslui. Nu mai are funcţie de conducere, dar a rămas în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apei Vaslui, ne-a precizat directorul ABA Prut-Bârlad, Petru Avram.

Şeful ABA ni s-a plâns că nu poate face angajări şi a arătat că administraţia are trei posturi de şofer vacante pe care e nevoit să aducă, la fel, angajaţi prin detaşare. Condiţia este ca detaşările să se facă doar de la instituţii de stat. Or, „reţeta” e ca persoana care vizează un job să-şi facă rost de o angajare la o instituţie care poate face asta în starea de alertă, conform Legii 55/2020. Preferate sunt primăriile din mediul rural, departe de privirile curioase.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE