miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateIată toate afacerile consilierilor ieșeni: 35 de firme, unele cu contracte frumoase...

Iată toate afacerile consilierilor ieșeni: 35 de firme, unele cu contracte frumoase pe bani publici!

“Ziarul de Iaşi” a făcut inventarul societăilor comerciale în carte sunt implicaţi aleşii municipiului. 16 dintre aceştia au părţi sociale în peste 35 de firme, undele dintre acestea având contracte frumoase pe bani publici

Consilierii locali din Iaşi nu au apetit doar pentru politică, ci şi pentru afaceri. Dintre cei 26 de actuali consilieri, 16 sunt implicaţi în peste 35 de firme, iar unii dintre ei au prestat servicii şi pentru instituţii ale statului. Aleşii ieşenilor derulează afaceri în domenii destul de diverse: online, transporturi, juridic, arhitectură, auto, peisagistică, educaţie, restaurante, editare de cărţi, comerţ şi chiar modă. Cel puţin acestea sunt afacerile „la vedere”, în firme unde consilierii sunt asociaţi sau deţin acţiuni. „Ziarul de Iaşi” vă prezintă principalele afaceri derulate de către consilierii locali.

Unul dintre viceprimari are o firmă de modă

Dintre cei doi viceprimari, doar Daniel Juravle este implicat într-o firmă: liberalul este asociat alături de prietena lui în firma De Passio by Emma. „Am vrut iniţial să facem o linie de producţie pentru lenjerie de corp, dar acum încă studiem piaţa, este firma prietenei mele, ea a absolvit Textile. Cel mai probabil, cât de curând, va fi lansată o linie pentru produse de make-up”, a comentat Juravle. Celălalt viceprimar, Cezar Baciu, a fost agent de vânzări la Ciserom şi, în prezent, nu figurează ca asociat în vreo firmă. El nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. Dintre consilierii locali, de departe se remarcă Eduard Boz (PNL) şi Iulian Huşanu (USR), cel puţin în ceea ce priveşte relaţiile cu instituţii ale statului. „Ziarul de Iaşi” a dezvăluit în trecut afacerilor acestora.

Avocat de profesie, Boz s-a implicat anul trecut într-o firmă de consultanţă. În câteva luni, firma (Envi Grup) a prins imediat contracte pentru realizarea de studii de fezabilitate la primării (inclusiv PNL) pe sisteme de distribuţie gaze naturale. În total, achiziţii de peste 500.000 lei (inclusiv TVA). Dar, firma s-a specializat, în 2020, şi în furnizarea de măşti, cu livrări de 110.000 lei la diverse instituţii ale statului. La vremea respectivă, Boz declara că nu el s-a ocupat de aceste tranzacţii. Pentru anul 2020, Boz a încasat de la Envi Grup dividende în sumă totală de 60.000 lei. Achiziţiile firmei avocatului s-au terminat brusc, după materialul publicat în ZDI (CITEȘTE AICI). De remarcat că liberalul are o relaţie îndelungată cu o comună din judeţ (Moţca): din 2013 încoace, cabinetul său de avocatură a semnat contracte succesive pentru asigurarea de servicii juridice în valoare totală de circa 170.000 lei.

Recent, „Ziarul de Iaşi” a dezvăluit şi afacerile consilierului Iulian Huşanu (USR). Prin intermediul firmei Urvas Com, Huşanu a dotat centrul de vaccinare din Mirceşti: comună condusă de un primar USR, în timp ce bazele centrului au fost puse de către fostul subprefect USR Ştefan Tănase. În total, valoarea achiziţiilor a fost de 110.000 lei. După apariţia articolului, Iulian Huşanu şi-a anunţat demisia din CL, dar, ulterior, a revenit asupra deciziei (CITEȘTE AICI). Situaţia lui în partid este acum incertă, în condiţiile în care conducerea filialei spune că a înregistrat demisia. Consilierul USR a declarat că mare parte din bani încă nu i-a încasat de la primăria condusă de colegul său de partid şi că dorinţa lui a fost să „sprijine” activitatea centrului.

Articolul integral poate fi citit în ZIARUL DE IAȘI.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE