Icoana care s-a salvat miraculos din flăcări. Postarea ISU BN se califică în categoria „false news” 

Data:

spot_img

Icoana care s-a salvat miraculos din flăcări. Postarea ISU BN se califică în categoria „false news”, mesajul publicat adunând numeroase reacții în social media.

Pompierii din Bistrița-Năsăud au anunțat recent publicul că o icoană „a rămas aproape intactă” în urma unui incendiu din localitatea Lechința. Un pompier cu icoana în brațe a devenit fenomen pe internet.

Mihai Dumitru, doctorand din 2020 în științele comunicării, a scris în HotNews o opinie despre mesajul celor de la ISU Bistrița-Năsăud.  

Zeci de jurnaliști din România au preluat cu entuziasm postarea de pe pagina de Facebook a ISU Bistrița-Năsăud, despre icoana rămasă „aproape intactă” după un incendiu izbucnit într-o afumătoare improvizată. 

„De ce instituția ațâță fanatismul mistic în loc să informeze și să educe publicul?”

Postarea în sine pune serioase probleme etice, cu privire la conținutul scăzut de adevăr obiectiv, dar mai ales ridică întrebarea „De ce instituția protecției civile din județul Bistrița-Năsăud ațâță fanatismul mistic în loc să informeze și să educe publicul?”

Citește și: Noul Club de Presă, un vehicul de influență politică și propagandă anti-occidentală

Este de o mare putere simbolică fotografia cu pompierul în uniformă ISU, ținând în mâini o icoană vizibil afectată de foc, dar lesne de identificat drept Fecioara Maria în ipostaza ortodoxă a rugăciunii, în mijlocul altor obiecte arse. 

Personal, am o uriașă admirație față de pompierul din imagine, cât și pentru colegii lui de la toate unitățile ISU din țară, pe care îi consider adevărați îngeri în carne și oase.

Un mesaj fără valoare educativă

Le respect fără rezerve apartenența religioasă și orice convingere spirituală care le dă curaj și îi inspiră să continue să salveze din calea focului oameni, animale, bunuri, natură. 

Citește și: Portret de candidat. Cine este Donald Trump?

Admirația scade însă până la polul opus față de persoana care a redactat postarea de sâmbătă, de pe pagina oficială a ISU Bistrița-Năsăud, ca pe un magnet de reacții în social media, fără nicio valoare educativă sau măcar informativă.

Este demn de salutat faptul că, de câțiva ani buni, inspectoratele județene pentru situații de urgență desemnează persoane calificate să se ocupe de comunicarea publică a instituției.

Continuarea în hotnews.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / ISU Bistrita-Nasaud)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...