„Identificarea timpurie a potențialelor cazuri de violență sexuală și trafic de persoane”

Data:

spot_img

Asociația Valoare Plus, alături de partenerii proiectului STOP-AT – Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER), Asociația Group 4 Media Freedom and Democracy (G4M), Asociația Cultural Socială Economică Christiana (CHR), Fundația Freedom House România (FHR), Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din Romania (JRS), organizează programe de training cu tema „Identificarea timpurie a potențialelor cazuri de violență sexuală și trafic de persoane”, în județele Tulcea și Sibiu.

Pentru trainingul de la Tulcea, organizatorii au beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Bibliotecii Județene. Acesta a avut loc în perioada 31 iulie-1 august, la Biblioteca Județeană Panait Cerna, strada Isaccea, nr 20.

Trainingul de la Sibiu este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Sus Inima Programmes For Refugees (SIPRI) și al Bibliotecii Județene Astra Sibiu – American Corner care găzduiește evenimentul în perioada 3-4 august, în strada George Barițiu, nr 7.

Sunt invitați profesioniști din domenii relevante, în mod special reprezentanți ai autorităților de aplicare a legii, serviciilor sociale sau de protecție a copilului, administrației locale, cadre didactice sau personal care lucrează cu tinerii sau refugiații ucraineni.

Având în vedere că riscurile de violență sexuală și trafic de persoane în rândul copiilor și tinerilor este în continuă creștere în România, proiectul STOP-AT urmărește prevenirea comiterii acestor infracțiuni, precum și identificarea și raportarea timpurie a potențialelor cauze.

Conform datelor raportate de Comisia Europeană, România este țara cu cel mai ridicat risc de violență sexuală și trafic de persoane, ocupând de peste 20 de ani primul loc în statisticile UE.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la stop-at@ecler.org sau să accesați site-ul proiectului – https://stopat.ecler.org/activitati-in-proiectul-stop-at/.

Material realizat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Proiect derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, Asociația Cultural Socială Economică Christiana, Freedom House România și Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea nivelului de eficiență în implementarea politicilor antitrafic prin activități de educare, monitorizare, advocacy si watchdog.

Pentru mai multe informații despre proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic”, accesați stopat.ecler.org

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro.

Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related