duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterGALERIE FOTO Ieșenii, în cea mai aglomerată zi a pelerinajului de la...

GALERIE FOTO Ieșenii, în cea mai aglomerată zi a pelerinajului de la Sf. Parascheva de până acum

Cu două zile înainte de sărbătoarea Sfintei Parascheva, la Iași s-a înregistrat cel mai lung rând de pelerini din acest an. În jurul orei prânzului, astăzi se aflau în curtea Catedralei Mitropolitane aproximativ 200 de persoane care așteptau să se închine la racla cu moaște.

Pentru ca distanțarea fizică de minimum 1,5 metri între persoane să fie respectată, pelerinii erau organizați pe două coloane, în șir indian. La fel ca și în zilele anterioare, acces au avut doar locuitorii din municipiul Iași, care au putut demonstra acest lucru arătând jandarmilor actul de identitate. Persoanele care au domiciliul în alte localități din județ nu pot intra. 


Tot în curtea Mitropoliei azi la amiază se construia scena pe care va avea loc slujba de miercuri, 14 octombrie. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei spun că vor participa maximum 500 de credincioși care vor sta pe scaune amplasate pe Bulevardul Ștefan cel Mare de către Primăria Municipiului Iași. Așezarea credincioșilor se va face în ordinea în care aceștia vor ajunge la slujbă.

Astăzi a fost ornat cu ghivece de flori baldachinul din curtea Mitropoliei unde era depusă an de an racla cu moaște, reprezentanții Mitropoliei spunând săptămâna trecută că va fi împodobit atunci când va crește numărul închinătorilor.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE