Ieșenii nu renunță la clasicele scrisori pe hârtie în era internetului | Ziarul de Iași

Data:

Ieșenii nu renunță la clasicele scrisori pe hârtie. Chiar dacă au trecut mai bine de trei decenii de la începuturile internetului în țara noastră și 20 de la ultimele telegrame trimise în România, zeci de mii români încă mai corespondează, lunar, prin scrisori. Numai prin Oficiul Județean de Poștă Iași au trecut, în luna martie, peste 40.000 de plicuri timbrate.

Dar cum nici la ora actuală multe comune și sate din România încă nu sunt conectate la internet, nu e neapărat un motiv să ne mirăm de adresabilitatea mare pentru acest tip de corespondență.

Cine ar fi crezut că în secolul 21, când mai totul se învârte în jurul tehnologiei, românii mai scriu scrisori și mai folosesc corespondența francată cu timbre? Ei bine, chiar se mai întâmplă asta. Cel puțin, la Iași. Aici, moda scrisului de mână se pare că s-a păstrat. Și încă bine! Dovadă că, numai în luna martie a acestui an, prin Oficiul Județean de Poștă (OJP) Iași au trecut 40.135 de scrisori.

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Iar dacă o bună parte din ele sunt corespondențe contractuale, oficialii Poștei spun că o proporție din acestea, e drept mai mică, este constituită de scrisori în sens clasic, între persoane. Pare de mirare că există oameni care mai corespondează astfel, dacă ne gândim că sunt mai bine de două decenii de la apusul corespondenței prin telegramă, și trei, de la începuturile internetului în România.

”Da, și eu am prins telegrama, în ’96. În 2001 am introdus noi mandatele online, am început să prestăm servicii rapide, și atunci am înlocuit și telegrama cu E-POST. Cred că în 2004 s-a introdus E-POST. Telegrama nu s-a mai folosit de 20 de ani”, ne-a explicat un reprezentant al OJP Iași.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Tragedie la o fabrică de lactate din Botoșani. 4 persoane au intrat într-un bazin de decantare și nu au mai ieșit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Începe NEVERSEA 2024 | Ordinea.Ro

Începe NEVERSEA 2024. La ediția a șasea vor fi...

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul făcut de Emil Boc | Monitorul de Cluj

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul...

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați | Viața Liberă

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați....