luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIeșirea rasistă a lui Chirica, iertată de un judecător care s-a luptat...

Ieșirea rasistă a lui Chirica, iertată de un judecător care s-a luptat el însuși cu CNCD. „Congolezii coborâți din copac” rămân maimuțe

Amenda de 10.000 de lei primită pentru afirmații considerate rasiste de primarul Mihai Chirica, la începutul acestui an, din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost anulată, în luna august, de un judecător de la Curtea de Apel Iași. Același judecător s-a aflat, însă, într-o posibilă stare de incompatibilitate deoarece a fost parte în procese pentru obținerea de drepturi bănești, procese în care pârât a fost același Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Pe 29 ianuarie 2020, CNCD l-a amendat contravențional pe primarul municipiului Iași pentru mai multe afirmații făcute de acesta, în septembrie 2020, în cadrul unui interviu acordat publicației Bună Ziua Iași.

Decizia a fost motivată de afirmații discriminatorii din următorul fragment: „Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație – putem spune «La revedere». Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină șefi. Adică o sa ne conducă, pur și simplu o sa te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă”.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE