joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterIICCMER investighează crimele asupra cetățenilor care au încercat să fugă din România...

IICCMER investighează crimele asupra cetățenilor care au încercat să fugă din România comunistă

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a lansat o campanie prin care solicită ajutorul martorilor, familiilor și tuturor persoanelor care dețin informații despre posibile cazuri de omor sau abuzuri aupra unor cetățeni care au încercat să treacă granița în perioada comunistă. 

În anul 2020, IICCMER a demarat o investigație amplă în vederea identificării victimelor care și-au pierdut viața sau au avut de suferit în urma tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat în timpul regimului comunist și aducerea în fața justiției a celor ce se fac vinovați de comiterea acestor fapte.

Acest proiect intituțional este o reluare a unor investigații anterioare, care nu au fost continuate.

Conform mărturiilor și cercetărilor preliminare, un număr semnificativ de cetățeni români și-au pierdut în mod violent viața în cursul tentativei de trecere a frontierei (asfixie mecanică prin înec, împușcare, înjunghiere, bătaie etc.).

”Având în vedere aceste considerente, precum și atribuțiile legale ale IICCMER, am inițiat demersurile în vederea identificării victimelor, a tipurilor de abuzuri la care au fost supuse, precum și a celor care se fac vinovați de comiterea acestora.”

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE