Imagini impresionante pe traseul cortegiului funerar al Reginei Elisabeta a II-a

Data:

Mii de persoane s-au reunit duminică în tăcere pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a, pe traseul de la Balmoral la Edinburgh, în timp ce cortegiul funerar a traversat lent – o călătorie cu durata a şase ore – ţinuturile scoţiene pe care suverana le iubea atât de mult.

Sicriul a fost mai întâi scos din sala de ceremonii a castelului şi adus până la dric de şase pădurari de pe domeniu. Au fost ultimele momente petrecute în reşedinţa Balmoral, una dintre preferatele reginei Elisabeta a II-a, unde suverana obişnuia să petreacă o parte din vară.

YouTube video

La ora locală 10:00, sicriul din stejar a ieşit pe porţile reşedinţei. Deasupra sicriului se află steagul regal scoţian şi o coroană din flori albe, dalii şi sângele voinicului, provenind din grădinile domeniul Balmoral.

Cortegiul, alcătuit din şapte autovehicule, a trecut lent prin dreptul buchetelor depuse în faţa porţilor domeniului.

Joi, imediat după aflarea morţii suveranei, care a fost foarte iubită în ţara sa, localnicii au venit să-i aducă un ultim omagiu. Li s-au alăturat şi alte persoane venite din întreaga Scoţie şi nu numai.

„A trebuit să vin la Balmoral” pentru a-i aduce un omagiu reginei, a declarat Mark Lindley-Highfield, un cadru universitar de 47 de ani care locuieşte la Inverness, la o distanţă de aproape două ore de Balmoral. A venit îmbrăcat în ţinută de doliu, frac şi joben.

„Este singura regină pe care o voi cunoaşte în viaţa mea”, a explicat Nia Gray-Wannell, un cercetător, rezident în localitatea învecinată Ballater. (HOTNEWS.RO)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...