Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită strălucirii impresionante și vizibilității ei.

Am fost ieri seară la vânătoare de comete, cum spune prietenul meu fotograful Zsolt Gered, sau Foto Marco Gered Zsolt cum apare pe internet și rețelele sociale. Pentru că este vizibilă deja și pe cerul Bistriței, Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) dar și pentru că Zsolt a mai fotografiat cometa Neowise deasupra Bistriței, l-am abordat și i-am propus să facem o ieșire.

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Zsolt m-a dus cu el pe un deal unde îți dai sufletul până când ajungi în vârf, deci nu numai că priveliștea îți taie răsuflarea dar al propriu îți crește bine ritmul cardiac. De acolo, din vârful dealului am reușit să surprindem mai multe imagini cu Cometa Atlas, dar și cu o perspectivă largă deasupra orașului.

Interesant este că a trebuit să înghesuim două stative într-un vârf de râpă și dacă nu erai atent exista riscul să o iei la vale cu tot cu aparatură. Așadar am cam stat pe vârful picioarelor.

A fost și o lecție deschisă pentru că Zsolt mi-a arătat și explicat mai multe despre acest tip de fotografie și cum pot să-mi reglez aparatul manual pentru a face fotografii noaptea.

Citește mai multe și vezi galeria foto, în Saptamana.online

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Foto Marco Geréd Zsolt / Facebook)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related