Imperiul caritabil construit de un preot: 35 de vile, hoteluri la mare și la munte

Data:

Glasul Vieții” e printre cei mai mari cumpărători imobiliari din Iași: anual se cumpără proprietăți de sute de mii de euro fiecare. Casele sunt pentru copii, adolescenți, mame singure, tineri proveniți din familii sărace.

La „Glasul Vieții” lucrează 10 salariați și 50 de voluntari. Beneficiari permanenți sunt câteva sute de copii, adolescenți și mame-victime ale violenței domestice. Se construiesc în continuare mini-blocuri, se proiectează o școală, o cantină, un depozit de lemne, o clinică medicală. Imperiul caritabil este în același timp și un imperiu imobiliar, preotul ironizându-se în glumă după „Năstase 4 case”: „Damaschin 30 de case”.

Ar putea fi considerat un Iulian Dascălu în sutană, cu 35 de proprietăți imobiliare a căror actuală valoare de piață depășește 7 milioane de euro. Alte 110 case le-a construit și le-a donat la cheie.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

În 2021, asociația sa, „Glasul Vieții”, a înregistrat venituri de 26 milioane lei (5,3 milioane de euro), iar cu excedentul de 16,4 milioane de lei (3,3 milioane de euro), ar fi ocupat locul 15 în topul firmelor din județul Iași ordonate în funcție de profit, imediat după ApaVital.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Castelul Rhedey, al stră-stră-străbunicei regelui Charles al III-lea, a fost redeschis pentru turişti | FOTO

Castelul Rhedey din oraşul Sângeorgiu de Pădure, unul dintre...

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Compania autohtonă Elis Pavaje, cel mai mare producător român...

Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și...