Implicarea serviciilor rusești în alegerile din Republica Moldova | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Implicarea serviciilor rusești în alegerile din Republica Moldova. Democrația și statul de drept sunt în pericol în Moldova, avertizează autoritățile. Crima organizată finanțată de Rusia încearcă să preia controlul asupra țării.

Procurorul general al Republicii Moldova, Ion Munteanu, a organizat luni o conferință de presă în cadrul căreia a atenționat toți procurorii, ofițerii și avocații din țară „în legătură cu provocarea fără precedent” la care este supusă Moldova în ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Citește și: Proces de ucidere din culpă „îngropat” de procurori de dragul părinților judecători din Craiova

„Suntem în fața unei provocări fără precedent. Acțiunile infracționale sunt puse în aplicare de organizațiile și grupările criminale organizate. Acestea sunt coordonate și finanțate de entități din afara țării, utilizează tot spectrul de instrumente infracționale specifice războiului hibrid fără a ține cont de resurse materiale, financiare și timp. Este nu doar demnitatea noastră profesională în joc. În joc este pusă existența noastră ca stat de drept. Este în joc viitorul nostru în fața amenințărilor reprezentate de crima organizată”, a atenționat procurorul general Ion Munteanu.

Schema de atac a fost elaborată de serviciile secrete rusești

El a precizat că schema de atac asupra Republicii Moldova a fost elaborată de serviciile secrete rusești. Aceasta constă în cumpărarea masivă a voturilor prin intermediul băncilor rusești, în acest sens, pentru extragerea banilor, fiind utilizate terminalele bancare din regiunea transnistreană – terminale conectate la băncile rusești aflate pe listele de sancțiuni internaționale.

Citește și: Bani publici pentru deplasări internaționale ale președintelui ANPDCA

Această pistă a fost testată în vara acestui an. Jurnaliștii moldoveni au aflat despre ea și chiar au demonstrat, prin infiltrare, cum funcționează, dar autoritățile au neglijat ancheta jurnalistică, spunând că sunt doar „niște cazuri izolate” și că sistemele de plăți utilizate de Rusia, pentru a ocoli sancțiunile internaționale, nu sunt funcționale în Moldova.

Continuarea în Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: dw.com/ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum încearcă BRICS să înlăture dolarul din comerțul internațional | Aktual24

Cum încearcă BRICS să înlăture dolarul din comerțul internațional?...

Mii de militari nord-coreeni au fost trimiși în Rusia | Universul.net

Mii de militari nord-coreeni au fost trimiși în Rusia,...

Reprezentarea femeilor în politica românească | Deutsche Welle

Reprezentarea femeilor în politica românească, în instituțiile publice, în...

Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două state se afirmă | Aktual24

Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două...