miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateÎmpotriva cui luptați, domnule Primar?

Împotriva cui luptați, domnule Primar?

În data de 11 martie 2021, primarul municipiului Bistrița vine în fața noastră cu o conferință de presă atent planificată. Explică despre linii verzi, centuri ocolitoare, gunoaie îngropate, ce mai, o minunăție! Ai zice că ești în Aarhus, Danemarca, nu în micul nostru burg transilvan.

Toate bune și frumoase doar că, pe la minutul 12.45, dl. Turc comite pocinogul. Adică, ne explică savant că propunerea privind legarea cu verde a unor cartiere va însemna desființarea unor locuri de parcare. Așadar dacă alea dispar, trebuie înlocuite cu altele, continuă argumentarea edilul. Și strecoară șiret între noile zone propuse pe stăzile Trandafirilor și Independenței, o bombiță: lărgirea unei parcări de pe strada Lupeni, care să acopere și amplasamentul fostului Cinematograf 23 August, a cărei fațadă stă maiestuoasă pe Bd. Republicii.

Atunci când n-ai o viziune coerentă lucrezi pe cârpeală. Asta-mi pare mie că face Primarul și onor consilierii personali. Nu comentez nimic în plus față de ceea ce se știe deja. Când ai aghiotanți care știu mai puțin decât tine, asta înseamnă că vrei lingușitori. Iar când ei îți servesc soluții fără să se informeze, degeaba îi plătești.

La o minimă documentare aflăm că: „Cinema 23 August este situat în situl arheologic „Orașul Medieval Bistrița“ – monument de clasa A – datând din sec. XII, și e înscris în lista monumentelor istorice și de arhitectură cu codul LMI BN-I-s-A-20239. Nu poate fi demolat. E nevoie de avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. În acest caz se poate aviza doar reabilitarea clădirii cu păstrarea obligatorie a volumetriei obiectivului.“ e opinia doamnei inginer Olimpia Hrișman, de la H&P Housing Project, Bistrița.

Citește articolul complet pe Năsăudeanul.ro

Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE