sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterÎn 2020, în Bihor au fost turişti, produse şi slujbe în scădere,...

În 2020, în Bihor au fost turişti, produse şi slujbe în scădere, dar construcţii în creştere!

Statisticienii trag linie sub cifre, iar rezultatele sunt dramatice. Anul 2020, marcat de pandemia noului coronavirus, a fost, evident, mai slab decât precedentul.

„Fenomenul global nu avea cum să ocolească judeţul Bihor. Pandemia a declanşat o cădere economică în producţia industrială, perioada de lockdown a afectat industria turismului, iar în domeniul transporturilor mobilitatea aeronautică a scăzut cu 80%”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan.

„Se anunţă o criză!”

La o lună după încheierea anului 2020, statisticienii încă adună cifrele dezastrului. Rapoartele pe ultimul trimestru al anului precedent sunt încă în lucru, dar datele brute sunt lămuritoare. Trendul naţional indică o scădere a producţiei industriale cu circa 12,1%, a celei agricole cu 6,7%, a exporturilor de bunuri cu 13,6%, iar a serviciilor cu 13,8%.

Judeţul Bihor nu putea face excepţie. „Nu îmi amintesc să mai fi întâlnit după anii ʼ90 o astfel de scădere. Părerea mea este că se anunţă o criză”, spune un statistician. Potrivit evidenţelor Institutului Naţional de Statistică, fără datele pe decembrie, anul trecut cifra de afaceri a firmelor cu profil industrial din Bihor a scăzut cu 11%, iar producţia industrială realizată s-a diminuat cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE