În ce țări a fost interzis TikTok, aplicația folosită de prorusul Călin Georgescu pentru a câștiga președinția

Data:

spot_img

Aplicația TikTok, principalul vehicul prin care s-au propagat mesajele candidatului filorus Călin Georgescu, a fost interzisă definitiv, sau pentru anumite perioade, în mai multe țări din lume.

Aplicația Tiktok este controversată din perspectiva proprietarului ei, un cetățean chinez devenit multimiliardar, dar și din cauza temerilor de spionaj prin intermediul ei. În aprilie 2024, Senatul  Statelor Unite ale Americii a votat o lege care obligă vânzarea aplicației chinezești în SUA. Camera Reprezentanților aprobase și ea măsura iar președintele Joe Biden a anunțat deja că va ratifica legea. Dacă nu se realizează tranzacția, aplicația urmează a fi interzisă în SUA din ianuarie 2025.

Proprietarul aplicației, compania ByteDance este suspectat că dă Partidului Comunist Chinez acces la informațiile private ale utilizatorilor. Mai exact, ar preda partidului detalii despre persoanele care folosesc aplicația, iar în SUA, aceasta înseamnă aproximativ 170 de milioane de oameni. 

O altă piață importantă pierdută de Tiktok a fost India, unde avea 150 milioane de useri. A fost interzisă de guvernul indian în urmă cu patru ani după tensiunile de la granița cu China.

Alte țări cu restricții

Nepal și Afganistan sunt alte două state care au interzis definitiv Tiktok, iar Pakistan și Indonezia au interzis temporar aplicația.

Funcționarilor publici din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Canada, Australia sau Noua Zeelandă nu au voie să-și instaleze aplicația pe telefoanele mobile, iar în februarie 2023, Comisia Europeană anunţa că interzice instalarea aplicaţiei de social media pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale angajaților, pentru a proteja datele instituţiei.

Guvernul francez se pregătește să interzică aplicații precum TikTok, Netflix și Instagram pe telefoanele de serviciu a 2,5 milioane de funcționari publici.

Tiktok a fost descărcat de 4 miliarde de ori pe telefoane. Aplicația a depășit pragul de un miliard de utilizatori în 2021 și se estimează că va ajunge la 1,8 miliarde până la sfârșitul anului 2024.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related