În comuna Băiculești din Argeș, afișajul electoral ilegal dăunează grav comerțului cu purcei. A intervenit justiția

Data:

De îndată ce-a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale 2020, gardurile şi stâlpii de electricitate din Băiculeşti şi din satele aparţinătoare s-au umplut de afişele primarului în exerciţiu, Niculaie Dragnea (PSD), ca brazii de beteală, în ajun de Crăciun.

Fireşte, a fost sesizat Biroul Electoral local, care a dispus înlăturarea afişelor amplasate ilegal. Potrivit legii care reglementează aceste chestiuni, afişajul electoral e permis doar în locurile special amenajate de autoritatea locală (panouri).

Afişaj electoral de tip FSN 1990, la Băiculeşti: primarul în exerciţiu e pe toţi stâlpii şi pe toate gardurile

Numai că, la Băiculeşti, panourile destinate afişajului electoral au fost monopolizate de primarul PSD Dragnea, care candidează la un nou mandat. Astfel că restul candidaţilor s-au trezit că n-au unde să-şi mai lipească propriile afişe.

Candidatul independent Simona Niculescu – cea care, de ani de zile, dă bătăi de cap edililor comunei, supunându-i prin Justiţie la tot felul de cazne, cum ar fi să asfalteze drumuri, să introducă reţea de apă şi alte asemenea – s-a adresat Justiţiei şi a cerut să i se asigure loc pentru afişaj, conform legii.

Aşa că, ieri, la ceas de seară, primarul Niculaie Dragnea a fost obligat să-şi dea jos afişele aplicate în locuri nepermise sau în exces şi să permită şi dnei Niculescu, dar şi altor candidaţi, să îşi expună afişele electorale.

Aşa trebuie să arate, legal, un panou de afişaj electoral; câte un singur afiş pentru fiecare competitor la alegeri

Legea (nr. 115 din 2015, articolul 79, alineatul 4) zice că „este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau… candidat independent, a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora” de către celelalte partide, alianţe sau candidaţi.

Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: