luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterÎn Iași, doar un cadru didactic din zece este vaccinat anti-COVID

În Iași, doar un cadru didactic din zece este vaccinat anti-COVID

Reînceperea școlii în format fizic din semestrul al doilea a găsit în Iași doar 1 din 10 profesori vaccinați. O statistică pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași arată că până pe 5 februarie erau vaccinate 951 de cadre didactice, în condițiile în care în întreg județul sunt 9.830 de posturi, însă dorința de a se vaccina a crescut cu aproape 10% în ultima perioadă.

În același timp, sunt înscrise pe platforma de vaccinare 5.166 de cadre didactice, adică 58% din totalul cadrelor didactice, reprezentanții ISJ Iași spunând că se observă o creștere a dorinței de vaccinare. De exemplu, până pe 1 februarie, procentul celor care voiau să se vaccineze era de 50%, adica 4.465 de cadre înscrise pe platformă.

De asemenea, 61% din totalul cadrelor didactice auxiliare din județ au fost înscrise pentru imunizare, adică 654 de persoane, din care s-au vaccinat 127 și restul de 438 sunt programate. Comparativ, pe 1 februarie voiau să se vaccineze 55% din totalul cadrelor didactice auxiliare, adică 594 de persoane. „Aceste cifre evidențiază o creștere a numărului de angajați din învățământul ieșean care își doresc să se vaccineze, în special, în cazul cadrelor didactice și al cadrelor didactice auxiliare”, au precizat reprezentanții ISJ Iași.

În schimb, personalul nedidactic din învățământul preuniversitar este cel mai greu de convins referitor la necesitatea vaccinării. Cu câteva zile înainte de începerea școlii s-au înscris pe platformă 1.129 de persoane, adică 45% din totalul personalului nedidactic din județ, 729 fiind programate și 130 deja vaccinate. În Iași, școlile din trei comune au început semestrul al doilea în scenariul roșu, fiind vorba despre comune unde rata de infectare este de peste 3 la mie – Probota (3.03), Valea Lupului (3.68) și Popricani, unde este de 6.18 la mie. În municipiul Iași, semestrul al doilea a început în scenariul galben, adică vor merge zilnic la școală pe lângă preșcolari și elevii din clasele primar și elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE