Fiul șefului serviciului secret al Armatei a murit în incendiul de la Ferma Dacilor (Aktual24)

Data:

spot_img

Fiul șefului serviciului secret al Armatei, generalul Petru Băiceanu, ar fi murit în incendiul de la Ferma Dacilor, titrează Aktual24.

Surse oficiale au declarat, miercuri, pentru aktual24.ro, că Vlad Băiceanu, tânărul de 21 de ani găsit mort între ruinele fumegânde ale pensiunii Ferma Dacilor, este fiul generalului Petru Băiceanu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA).

Vlad Băiceanu era student la Universitatea din București, fost olimpic national pe când era elev.

Mama lui este Elena Băiceanu, directoare în Direcția Generala de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscala (ANAF).

Sursele au menționat că generalul Petru Băiceanu a fost marți la locul incediului.

Fiul șefului serviciului secret al Armatei a și alte 6 persoane au murit în incendiul de la Ferma Dacilor

Miercuri au început primele audieri în cazul incendiului de la Ferma Dacilor în care au decedat cel puțin șapte oameni, al șaptelea cadavru fiind scos miercuri dimineața dintre ruine.

Patronul pensiunii este în stare de soc și nu poate fi audiat, au declarat surse pentru aktual24.ro.

Citește și UDMR vrea din nou autonomie – Camera Deputaților dezbate, pe 28 decembrie, proiectele depuse

Cornel Dinicu, cât și soacra sa sunt în stare de șoc, astfel încât procurorii nu pot încă să îi audieze, au precizat sursele.

Variantele privind cauza incendiului, luate în calcul de anchetatori sunt în număr de trei. Este exclusă o mână criminală.

Prima variantă ar fi că focul a pornit de la sistemul de încălzire, având în vedere că la mansarda aveau niște aparate băgate în priza.

A doua variantă este că focul a pornit după un scurtcircuit, zilele trecute fiind reclamate probleme la un televizor.

A treia varianta este că focul a pornit de la bucătărie, însă este cea mai puțin probabilă. Raportul INSEMEX vă fi cel care vă stabili exact cauza.

Citește și Dosar penal pentru Jaful Cărbunelui de la Primăria Iași. Curtea de Conturi: Chirica a produs o gaură de 40 milioane de euro

DNA redeschide un dosar

DNA urmează să redeschidă un dosar penal legat de Ferma Dacilor, au declarat surse pentru aktual24.ro. Procurorii vor să afle cum a fost posibil că pensiunea să funcționeze fară autorizație de incendiu.

Sursele au precizat că, în 2019, Ferma Dacilor a organizat o masă de protocol la care au participat chiar chiar cei din conducerea ISU Prahova.

Un dosar penal deschis în acest sens a fost clasat  pe 21 martie 2023 de procurorul Liviu Lascu, de la Secția Militară a DNA.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related