miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterÎn spitalele din Iaşi a fost ieri ca-n Italia acum un an:...

În spitalele din Iaşi a fost ieri ca-n Italia acum un an: persoanele pozitive se sufocă pe lângă paturile cu oxigen ocupate

De la apariţia primului caz Covid la Iaşi şi până ieri, nu s-a mai înregistrat o astfel de situaţie: pacienţi care să necesite oxigen, dar să nu aibă loc în paturile speciale de la secţiile ATI Covid.

Ieri la amiază, de exemplu, nu mai puţin de cinci pacienţi pozitivi erau trataţi la Urgenţe la „Sfântul Spiridon”, loc fără dotări specifice, din cauză că nu era niciun loc liber la secţiile ATI Covid din judeţ în care să fie transferaţi. Printre aceştia era şi o lăuză. Locuri noi la ATI nu se eliberează, se pare, decât prin deces. Este o situaţie cu care Iaşul nu s-a mai confruntat de la debutul pandemiei, ce aminteşte mai degrabă de dramele cumplite din nordul Italiei, de acum un an. Medicii trag un mare semnal de alarmă, în condiţiile în care incidenţa dă semne că va urca în continuare. Mai grav, evoluţiile bolii sunt mult mai rapide, iar cei afectaţi grav sunt tot mai tineri.

Situaţie alarmantă şi nemaiîntâlnită la Iaşi. Pacienţi COVID-19 în stare critică sunt trataţi în urgenţă la UPU a Spitalului „Sfântul Spiridon”, loc neadecvat pentru ei, deoarece nu mai există niciun loc liber în secţiile ATI destinate celor pozitivi.

Tensiune maximă ieri-dimineaţă la Unitatea de Primire Urgenţe, unde cinci pacienţi confirmaţi cu infecţia cu SARS COV 2 aflaţi în stare gravă aşteptau un loc la una din secţiile de ATI de la unităţile medicale. Dinamica locurilor a permis totuşi ca, până la ora 15, trei dintre aceştia să fie transferaţi. Printre cei rămaşi însă este şi o femeie lăuză, de 32 de ani, care a născut un făt prematur şi care se află în îngrijire la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE