luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterÎn strategia pentru Valea Jiului, trenurile de călători încă rulează între Petroșani...

În strategia pentru Valea Jiului, trenurile de călători încă rulează între Petroșani și Lupeni

Strategia pentru Valea Jiului este văzută ca punctul de plecare pentru dezvoltarea zonei cu bani europeni. De la acest document, întreaga comunitate are mari așteptări. Draftul a fost publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Există însă o mare eroare. Cel puțin la prima vedere. O neconcordanță care ar fi putut fi aflată foarte ușor. Chiar și fără deplasare în Valea Jiului

Rută feroviară inoperabilă, dată cu trei călătorii pe zi

Infrastructura din Valea Jiului este una care nu ajută nici la atragerea de investitori, nici la atragerea de turiști. Este unul dintre punctele pe care le atinge strategia pentru Valea Jiului întocmită de cei de la PWC. Numai că la capitolul feroviar, informațiile au deraiat.

”Pe linia Petroșani – Lupeni (22,2 km), transportul feroviar de călători este operat de compania Regiotrans, care realizează trei călătorii zilnic”, scrie, negru pe alb, în draftul celor de la PricewaterhouseCoopers.

Între Petroșani și Lupeni nu mai circulă niciun tren de vreo cinci ani. Deci e imposibil ca la ora întocmirii strategiei să existe, între cele două localități din Valea Jiului, o legătură cu o cursă feroviară.

Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE