În Ucraina, crește presiunea asupra consulului onorific al României la Harkov, suspectat de legături cu liderul cecen, Kadîrov, și cu grupări de crimă organizată | Universul.net

Data:

spot_img

În Ucraina, crește presiunea asupra consulului onorific al României la Harkov, Mikola Udianski, din cauza legăturilor sale cu grupuri de criminalitate organizată și a întrebărilor privind modul în care a obținut cetățeniile română și mexicană.

Controversatul om de afaceri ucrainean în domeniul crypto a fondat mai multe proiecte crypto care au fost evaluate de experți ucraineni ca fiind înșelătorii. O instanță a ordonat SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei) să deschidă o anchetă preliminară privind legăturile lui Udianski cu anturajul liderului pro-Kremlin din Cecenia, Ramzan Kadîrov. Nu a fost confirmat încă dacă SBU a respectat decizia instanței sau dacă Udianski a fost plasat sub investigație.

În 2021, ediția ucraineană a Forbes a scris despre natura dubioasă a unor proiecte de-ale lui Udianski, iar din 2022, acesta nu a mai fost inclus în TOP-100.

Citește și: „Obsesia că Soros ar fi în spatele tuturor lucrurilor este ceea ce dă o încărcătură antisemită acestei campanii”. Expert în comunicare, despre teoriile conspiraționiste anti-Soros | INTERVIU

Cu șase ani mai devreme, în 2016, el devenise co-fondator al Edinarcoin LLC, companie care a emis criptomoneda E-Dinar Coin. Schimbul opera pe principiul „marketingului în rețea” sau al unei piramide financiare, ceea ce a indus în eroare oamenii.

Pe platformă, tranzacționarea deschisă a E-Dinar Coin a început în martie 2017. Inițial, un EDR a costat 25 de cenți americani, dar în iulie același an tranzacțiile scăzuseră sub un cent. În total, au fost emise peste 886 de milioane de „monede”, pentru care investitorii înșelați plătiseră aproximativ 150 de milioane de dolari. În 2020, proiectul E-Dinar Coin a inițiat proceduri de faliment după ce criptomoneda proaspăt lansată s-a depreciat de 1.000 de ori, forțând proiectul să declare faliment.

Un alt proiect demarat de Udianski a fost CoinsBit, tot pe schimb de criptomonede. În mai 2021, proiectul cripto, UFO, a acuzat CoinsBit de activități frauduloase. Cel mai recent proiect cripto al lui Mikola Udianski este Qmall Exchange, pe care a declarat că este prima asemenea casă de schimb ucraineană reglementată de Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei și de Banca Națională a Ucrainei.

Continuarea, în Universul.net

Citește și: Tranzacții „Nordis”, derulate prin notariatul politicianului Bușoi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Universul.net)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Predoiu a fost desemnat președinte interimar al PNL

Cătălin Predoiu a fost desemnat președinte interimar al PNL,...

Retragerea USAID slăbește proiectele și vocile pro-europene din Republica Moldova

După anunțul închiderii programelor USAID, în Republica Moldova autoritățile...