luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterÎn urma incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, mai mulți...

În urma incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, mai mulți pacienți vor ajunge în această seară la Iași

Șase pacienți depistați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași în următoarele ore, în urma incendiului izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Pentru ca acești pacienți să poată fi tratați, la Spitalul mobil de la Lețcani, secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, au mai fost amenajat un salon de ATI, pe lângă celelalte două existente, cu șase paturi. „Am adus de acasă personal medical, am deschis un salon cu șase paturi, vom încerca să rezolvăm problemele de personal și de acum încolo. Vom vedea dacă se va impune să apelăm la colegi pentru partea de arsuri”, a precizat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

În acest moment, UPU-SMURD Iași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași au trimis mai multe echipaje de sprijin și pentru transferul pacienților critici către Iași. „Pacienții vor fi aduși în secția exterioară de la Lețcani, așa cum a stabilit coordonatorul regional ATI. Informațiile se pot modifica de la minut la minut, vom primi raportări de la colegii de acolo”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD. Medicul din secție care a intervenit pentru a salva pacienții are arsuri pe 40% din suprafața corpului și va fi transferat inițial către Iași, de unde va fi redirecționat la București în această seară.

Numărul total al deceselor până acum a ajuns la 10, fiind opt pacienți internați în secția ATI care a fost afectată de incendiu și alți doi pacienți intubați și care se aflau în UPU. De asemenea, alte trei medicale, un medic și două asistente care au fost rănite primesc îngrijiri medicale.  Reprezentanții ISU Neamț susțin că încă nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii incendiului. „Ca urmare a unui apel venit la 112 în jurul orei 19.00, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la secția ATI din cadrul Spitalului Județean, incendiul a fost localizat și lichidat. Nu se știe cauza producerii incendiului”, a declarat Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț. Incendiul a afectat secția de Terapie Intensivă aflată la etajul al doilea al spitalului, unde erau internați pacienții COVID, întreg spitalul fiind declarat spital COVID.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE