sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterÎncă 14 kilometri de autostradă. Lotul 1 pe Autostrada Turda-Sebeș se deschide

Încă 14 kilometri de autostradă. Lotul 1 pe Autostrada Turda-Sebeș se deschide

Șoferii vor putea circula începând din 3 decembrie pe lotul 1 din Autostrada A10 Sebeș-Turda.

Autoritățile vor deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, părțile de nord ale Sebeșului, respectiv Alba Iulia.

Autostrada A10 Sebeș-Turda este unul dintre proiectele cu cele mai mari probleme. Lucările au început în urmă cu șase ani, dar au fost blocate de mai multe ori de birocrație și lipsa de mobilizare a constructorului.

„Contractul de proiectare și execuție a fost semnat în anul 2014 și ar fi trebuit să circulăm pe această autostradă 2 ani mai târziu, însă nenumăratele blocaje și întârzieri imense cu realizarea exproprierilor, relocările de utilități, aprobările proiectelor tehnice sau autorizațiilor de construire, eliberarea gropii de gunoi de la Alba Iulia Sud (astăzi, un veritabil muzeu al deșeurilor în calea șoferilor ctitorit de DRDP Cluj), precum și ritmul dezamăgitor de lucru al constructorului italian Pizzarotti au amânat acest termen cu peste 4 ani. Deschiderea circulației a fost posibilă în acest an doar printr-o mobilizare surprinzătoare de ultim moment a celor de la Pizzarotti, cu asfaltări zi și noapte”, informează Asociația Pro Infrastructura.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE