sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterÎncă o încercare: Spitalul mobil de la Lețcani ar putea primi de...

Încă o încercare: Spitalul mobil de la Lețcani ar putea primi de mâine pacienții cu COVID-19 în stare gravă

Spitalul mobil de la Lețcani, secție exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, va primi începând de mâine și cazurile critice de pacienți COVID-19.

Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, au fost lăsate în funcțiune până mâine dimineață cele 24 de aparate de ventilație, iar dacă acestea vor funcționa corespunzător, vor putea fi primiți pacienți.

Deja spitalul are internați 30 de pacienți pe zona de confirmați, unde sunt primite cazurile ușoare și medii care nu necesită Terapie Intensivă. „Aparatele au fost lăsate în probe să funcționeze, dacă în tot acest timp nu se întâmplă nicio defecțiune, putem să apreciem că secția poate fi deschisă”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iași. În urmă cu o săptămână, pe 15 octombrie, a fost depistată o avarie importantă la stația de oxigen, care nu a putut fi rezolvată pe moment, din această cauză pacienții în stare gravă nu au putut fi internați.

Între timp, pentru că au existat câteva zile în care toate paturile ATI de la spitalele-suport COVID din Iași erau ocupate, a fost dat în folosință și Compartimentul de Terapie Intensivă de la Spitalul de Recuperare, unde au fost amenajate cinci paturi pentru a primi cazurile grave de COVID-19. „Ne-au împrumutat colegii de la Spitalul de Neurochirurgie cu trei ventilatoare, încă două mai aveam noi, a fost aprobată linia de gardă, am reușit să ne organizăm în timp record. Am reușit să facem o echipă medicală completă, chiar și cu rezerve în cazul în care vor exista îmbolnăviri”, a precizat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare.

Astăzi, la nivelul județului Iași a fost înregistrat un nou record al cazurilor de coronavirus, fiind depistate 311 cazuri, dintre care 184 în municipiul Iași, județul situându-se astfel pe locul III la nivel național, după Cluj cu 338 de cazuri și București cu 804 cazuri. Numărul mare de persoane confirmate face ca în spitalele suport COVID-19 din Iași să mai fie libere doar 30 de paturi, fiind internate în spitale 472 de persoane, dintre care 35 în secții de Anestezie și Terapie Intensivă.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE