luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterÎncă un complex industrial ieşean a devenit istorie

Încă un complex industrial ieşean a devenit istorie

Instanţa a respins ieri ultimele obiecţiuni formulate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, punând astfel capăt unuia dintre cele mai lungi procese: constatarea falimentului SC Nicolina SA. Decizia Tribunalului Iaşi este definitivă şi executorie, dar verdictul lasă posibilitatea formulării recursului în termen de 7 zile de la comunicare.

Judecătorii secţiei civile de contencios administrativ şi fiscal au aprobat raportul final întocmit de lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare şi, în consecinţă, au dispus închiderea procedurii insolvenţei debitorului SC Nicolina SA. Fostul complex industrial, care mai există doar scriptic, va fi radiat din registrul comerţului şi alte registre. Instanţa de judecată a stabilit de asemenea că sentinţa va fi adusă la cunoştinţa debitorului, creditorilor, DGRFP şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru efectuarea menţiunilor de închidere a procedurii insolvenţei, prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Dosarul a fost înregistrat în mai 2009, imediat după ce fosta Întreprindere Mecanică Nicolina şi-a încetat complet activitatea. Societatea trecuse cu bine primul deceniu de economie de piaţă, dar anul 2000 a fost ultimul în care a înregistrat profit. Prăbuşirea a fost rapidă, şi nici privatizarea din 2002 nu a mai readus-o pe linia de plutire. Doi ani mai târziu a cedat prima parte din teren, 4,6 hectare, la un preţ subevaluat. În 2005, încă mai erau aici aproape 3.000 de salariaţi, dar, până la sfârşitul anului 2008, au plecat toţi. Ulterior, tot patrimoniul a ajuns la o firmă din Slovacia, care a demolat toate halele, a vândut sediul administrativ al societăţii, iar în final şi terenul rămas.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE