duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterÎncă un control la Opera Națională Română Iași

Încă un control la Opera Națională Română Iași

Lupte la baionetă pe scena închisă publicului de la Opera Naţională Română Iaşi (ONRI). Cele două sindicate care reprezintă angajaţii s-au duelat ieri cu cortina trasă, pentru bunul mers al instituţiei.

Un sindicat a protestat vehement la Bucureşti şi la fel şi în curtea ONRI, iar altul, în foaierul Teatrului Naţional, într-o conferinţă de presă organizată. În lumina reflectoarelor este Beatrice Rancea, managerul ONRI. Protestul „renegaţilor“ ONRI de la sediul Ministerului Culturii a ajuns însă pe masa ministrului Bogdan Gheorghiu care, de altfel, a făcut un control la instituţie şi în primăvară şi ale cărui concluzii au ajuns la Parchet şi Curtea de Conturi pentru încălcarea legii. Concluzia lui Gheorghiu în acest moment este: încă un control la Iaşi.

Ieri, în foaierul Teatrului Naţional, sindicatul ONRI, cel despre care spune că este „legal“ constituit, nu a făcut decât o pleiadă de susţineri evidente a managerului în funcţie, Beatrice Rancea. Iniţiativa a venit după ce, mai multe zile la rând, angajaţi, dar şi membri ai sindicatului ARTIS, un alt sindicat din interiorul ONRI, dar nerecunoscut de conducere, au protestat în principal faţă de abuzurile manageriale. De data aceasta, mărul discordiei, la prima vedere, pare a fi concedierea lui Vlad Mărculescu, prim-solist al Corpului de Balet al ONRI. Acesta a fost dat afară la scurt timp după ce a criticat în media modul în care Beatrice Rancea conduce ONRI, ridicând semne de întrebare în ceea ce priveşte aplicarea Legii finanţelor publice la cheltuirea banilor publici, de încălcare a Legii achiziţiilor publice privind licitaţiile pentru obţinerea de anumite bunuri.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE