Încă un dosar prescris. Un fost primar scapă de pedeapsă într-un proces de corupție

Data:

spot_img

Încă un dosar prescris. Fostul primar din Câmpina Horia Tiseanu scapă de pedeapsă prin achitare şi intervenirea prescripţiei în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată în 2017 de procurorii DNA Ploieşti, însă va plăti daune materiale, a decis Tribunalul Prahova.

Conform deciziei publicate, luni, pe portalul instanţelor de judecată, Tribunalul a dispus încetarea procesului pornit împotriva lui Tiseanu pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, ca urmare a intervenirii prescripţiei, şi l-a achitat pe inculpat pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare, „întrucât nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.

De asemenea, tot ca urmare a prescripţiei faptelor, judecătorii instanţei de fond au dispus încetarea procesului penal faţă de alţi doi inculpaţi, respectiv Carmen Gheorghe, fostă şefă a Poliţiei Locale Câmpina, şi Costin Octavian Micu, reprezentant legal al unei societăţi comerciale, ambii deferiţi justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: „Holocaustul nu e doar despre genocid, ci și despre efectul propagandei, al minciunii, despre violența limbajului”

În timpul procesului, Gheorghe Ecatrinescu, la data faptei director economic în cadrul Primăriei Câmpina, a decedat, scrie Agerpres.

Totodată, instanţa îi obligă pe cei trei inculpaţi în solidar, în măsura participării, la plata sumei de 51.978,46 lei, cu titlu de daune materiale (reprezentând contravaloarea dotărilor suplimentare aferentă achiziţionării în mod nelegal a autoturismului marca Opel Insignia), iar fostul primar este obligat şi la plata sumei de 70.450 lei, cu titlu de daune materiale (reprezentând contravaloarea cantităţii de carburant folosite în interesul personal).

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Tiseanu a sumei de 17.000 lei, reprezentând obiect al infracţiunii de corupţie reţinută în sarcina acestuia.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Mașina, cumpărată din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina

Procurorii spun că, în perioada iulie 2014 – iulie 2015, Tiseanu, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a dispus în mod nelegal achiziţionarea unei maşini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale şi exclusive.

Maşina care avea dotări de lux a fost cumpărată din fondurile alocate Poliţiei Locale Câmpina, deoarece, potrivit legii, primăria nu avea dreptul de a face o astfel de achiziţie pentru folosinţa proprie, precizează sursa citată.

„Pentru a păstra o aparenţă de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului“, se menţionează într-un comunicat transmis de DNA la acel moment.

Continuarea, în Hotnews.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

ursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. „…delapidare…”____–-____s-a grabit, in Romania marile si micile delapidari, se fac prin legalizare, oricine ar fi pres-edinte sau pm sau primar, etc…:”Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale.”___–___Si chiar daca se apropie ora scadentei, „demisionarul”(„daca NU…”) ciolaNUL de porc se face ca a uitat ce „patriot” era , este destul de posibil ca Romania sa piarda MILIARDE de EURO, daca nu distruge acest sistem de pensii speciale si alte privilegii pentru „elite”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri prezidențiale 2024. Peste 9.100.000 de români au votat în primul tur

Peste 9.100.000 de români au votat în primul tur...

Referendumul inițiat de Nicușor Dan a atins pragul de validare de 30%

Referendumul inițiat de Nicușor Dan în Capitală a atins...