miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterÎncă un județ care pierde lupta cu COVID. Botoșani, aproape de scenariul...

Încă un județ care pierde lupta cu COVID. Botoșani, aproape de scenariul roșu

Rata de infectare a ajuns la nivelul municipiului Botoşani la 2,8 cazuri la mia de locuitori.

Botoşaniul se apropie cu paşi repezi de depăşirea pragului de trei cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori. Depăşirea acestui indice aduce noi restricţii pentru botoşăneni. Astfel autorităţile pot decide introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie şi în spaţiile deschise, şcolile trec în scenariul roşu, care presupune cursuri exclusiv online, iar restaurante, sălile de jocuri, de spectacole şi cinematografele se închid.

Astfel de măsuri au fost luate şi la Dorohoi în momentul în care a fost depăşit pragul de trei cazuri de Covid la mia de locuitori.

Incidenţa de infectare la nivelul municipiului Botoşani este de 2,8, iar la nivelul municipiului Dorohoi este de 3,51.

La nivel naţional cinci judeţe şi capitala au un indice de infectare mai mare de trei la mia de locuitori. Ultimul judeţ intrat în scenariul roşu este Timiş, unde rata de infectare a ajuns la 3,02. Incidenţa cea mai mare din ţară, la nivel de judeţ, este în Alba – 3,75 la mie.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 90 de infectări noi. Urmează Bucureşti şi Cluj, cu rata de infectare 3,51. În capitală au fost 520 de cazuri noi de la ultimul bilanţ, în timp ce în Cluj sunt 199 de cazuri noi. În Harghita, unde rata de infectare este 3,33, au fost confirmate 32 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE