Incendiu la o şcoală din județul Arad. În unitatea de învățământ erau 50 de elevi şi profesori

Data:

spot_img

Un incendiu a izbucnit, joi, la Şcoala Gimnazială din localitatea arădeană Socodor, iar elevii şi dascălii s-au autoevacuat în condiţii de siguranţă, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că intervin pompierii militari ai Detaşamentului Ineu – Garda 2 Chişineu-Criş, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

„Personalul instituţiei de învăţământ şi elevii s-au autoevacuat în condiţii de siguranţă – aproximativ 50 de persoane. Incendiul se manifestă la nivelul unei grinzi din podul clădirii. Intervenţia este în dinamică”, au transmis reprezentanţii ISU.

Primarul din Socodor: Pagubele sunt minore, nimeni nu a fost rănit

Incendiul izbucnit joi la Şcoala Gimnazială din localitatea arădeană Socodor a fost lichidat de către pompieri în câteva minute, iar primarul comunei, Ioan Jura, afirmă că pagubele sunt minore, doar la nivelul acoperişului.

Ioan Jura a declarat, pentru Agerpres, că focul a izbucnit de la coşul de fum.

Citește și: Predoiu confirmă ce a explicat și PRESShub: CCR nu impune un prag pentru abuzul în serviciu

„Şcoala e încălzită cu lemne, iar incendiul a pornit de la coşul de fum, de unde focul s-a extins la o grindă din perete. A fost fum foarte dens, mai puţin flacără. Pagubele sunt minore şi s-au produs doar la acoperişul şcolii, pe care îl vom repara în câteva zile. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Fumul a fost observat la timp de o învăţătoare, iar toţi elevii şi angajaţii s-au autoevacuat”, a spus primarul.

Şcoala, care este situată în centrul localităţii, are aproximativ 50 de elevi.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a informat că „incendiul a fost localizat şi lichidat la nivelul grinzii, care era încorporată în perete şi în imediata apropiere a coşului de fum”.

„Nu au fost înregistrate victime”, au mai transmis reprezentanţii ISU.

Citește și: Cum creezi un laborator de inteligență artificială în România. Exemplul Craiova

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ISU Arad)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related