Încep audierile în dosarul care îl vizează pe Alfred Bulai

Data:

spot_img

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor începe, în această săptămână, audierile în dosarul lui Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA pe care mai multe studente l-au acuzat de hărţuire sexuală, informează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, vor fi chemaţi la audieri martori, inclusiv profesori din conducerea SNSPA, dar şi persoanele vătămate, respectiv studentele care l-au reclamat pe Alfred Bulai.

Ordinea audierilor urmează o logică a anchetei. Mai întâi, procurorii audiază martorii şi victimele, pentru a cunoaşte dimensiunea fenomenului, după care, în funcţie de probele strânse, anchetatorii vor formula acuzaţii.

Potrivit sursei citate, până în prezent, Parchetul a primit în jur de 20 mailuri cu reclamaţii şi sesizări, după ce procurorii le-au îndemnat pe studentele de la SNSPA care au fost victime ale profesorului Alfred Bulai să ia legătura cu anchetatorii la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

Citește și: Alfred Bulai, dosar penal după acuzațiile aduse de studentele sale

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-a încurajat pe toți cei care dețin date despre Alfred Bulai să contacteze organele legale.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Școala de Studii Politice și Administrative – Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”,  a transmis Parchetul într-un comunicat de presă.

Autoritățile vor proteja datele de identitate ale victimelor, totul desfășurându-se sub anonimat:

„În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pol fi luate măsuri specifice pentru protecţia datelor de identitate”, în acord cu dispoziţiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) şi (3) Cod de Procedură Penală.

Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate, în acord cu dispoziţiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) şi (3) Cod de Procedură Penală.

În cazul aplicării măsurilor de protecţie, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiţii de confidenţialitate.”

Citește și: Facultatea de Științe Politice a SNSPA, reacție la scandalul profesorilor acuzați de abuzuri sexuale. “Indignare și dezgust” despre Bulai, Pieleanu nu e pomenit

Site-ul de investigații Snoop.ro a publicat o investigație semnată de jurnalista Ioana Moldoveanu care dezvăluie că sociologul Alfred Bulai, profesor și cunoscut analist politic la TV, le cere studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde este cazat și unde le cheamă să le ofere feedback academic.

Mai multe fete au acceptat să discute, video, cu Snoop, care a documentat vreme de 4 luni cazul, a analizat înregistrările și a obținut mărturii de la 18 oameni. În final, Snoop a discutat și cu Alfred Bulai.

Alfred Bulai, 61 de ani, este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. Bulai a fost și prodecan și secretar de stat. Apare constant la TV și este cunoscut ca „unul dintre cei mai buni sociologi din România”.

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Le critică că nu sunt așa. Și în momente cheie, când sunt doar ei, în taberele de vară, le provoacă. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

Citește și: Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală de foste studente, și-a depus cerere de pensionare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Malina Norocea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...