Încep înscrierile pentru Elie Wiesel Study Tour 2024, programul tematic axat pe drepturile omului și istoria Holocaustului destinat studenților, masteranzilor și doctoranzilor români cu vârste cuprinse în 20 și 27 de ani, transmite American Councils of International Education Romania într-un comunicat de presă. Turul va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie.
Anul acesta sunt oferite 16 burse, care acoperă toate costurile participării, de la cazare la mase zilnice, vizite în diferite locații și materiale promoționale.
Pentru a se califica, candidații trebuie:
● să fie studenți, masteranzi și doctoranzi cu vârsta minimă de 20 de ani și cea maximă de 27 de ani la momentul începerii programului (25 august 2024).
● să cunoască limba engleză.
● să demonstreze interes față de tematica programului.
● să fie dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la finalul programului (articol, interviu, conferință locală, etc).
Aplicațiile sunt deschise pentru studenții de la orice profil de studiu, indiferent de mediul de proveniență sau de instituția la care studiază, în țară sau în străinătate.
Aplicațiile pot fi făcute online, până la data de 5 iulie.
Citește și: Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică
Despre program
Programul Elie Wiesel Study Tour a ajuns la cea de-a șaptea ediție și, pentru a-i ajuta pe studenți să-și aprofundeze cunoștințele despre Holocaust și drepturile omului, va include în acest on vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler, explică organizatorii.
Pe parcursul întregii experiențe, participanții vor beneficia de activități diverse de teambuilding, dezbateri, ateliere de lucru și sesiuni de informare.
Studenții vor fi însosiți de un profesor de specialitate care le va oferi toate informațiile despre locurile vizitate, va facilita dezbaterile tematice și va încuraja dezvoltarea gândirii critice, se mai arată în comunicatul citat. După program, participanții vor avea șansa de a-și oferi propriile perspective și informații, obținute fie din facultate, fie din comunitățile din care provin.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!