Încep negocierile de aderare la UE cu Moldova și Ucraina

Data:

spot_img

Încep negocierile de aderare la UE cu Moldova și Ucraina. Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare cu Moldova și Ucraina și acordarea statutului de candidat la aderare pentru Georgia.

„Având în vedere rezultatele obținute de Ucraina și Moldova și eforturile de reformă în curs, Comisia a recomandat Consiliului să deschidă negocierile de aderare cu ambele țări.

În plus, Comisia recomandă Consiliului să adopte cadrele de negociere după ce Ucraina și Moldova au adoptat anumite măsuri-cheie.

Comisia este pregătită să raporteze Consiliului până în martie 2024 cu privire la progresele legate de aceste măsuri”, se arată într-un comunicat de presă al executivului european.

Citește și Concediul unei doctoriţe în Cuba: un calvar ce nu se mai termină de 5 ani

„Pe 5 octombrie 2023, deputații europeni au adoptat o rezoluție prin care au reafirmat angajamentul Parlamentului European față de viitoarea aderare a Republicii Moldova la UE și au reamintit solicitarea PE ca negocierile cu Chișinău să fie lansate înainte de finalul anului 2023.

Deputații au insistat asupra continuării procesului de reformă de către guvernul de la Chișinău, nu numai pentru atingerea obiectivului politic de aderare la UE, ci în primul rând pentru îmbunătățirea tangibilă a nivelului de trai al cetățenilor Republicii Moldova”, mai arată comunicatul oficialilor europeni.

Sursa foto – Calea Europeana

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Republica Moldova, pregătită să reziste în fața ultimului atac rusesc | Deutsche Welle

Criza energetică este inevitabilă în Republica Moldova după revelion....

Republica Moldova: Rusia folosește din nou energia ca armă de destabilizare

Rusia își activează bomba separatistă pe care a plasat-o...

Frigul, arma Rusiei împotriva transnistrenilor | Analiză Deutsche Welle

Parlamentul de la Chișinău a instituit stare de urgență...

Avertisment de la Chișinău: ar putea urma proteste pro-Georgescu infiltrate de provocatori plătiți să destabilizeze

Avertisment de la Chișinău. Decizia Curții Constituționale de a...