duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterÎNCEPE 16 elevi şi profesori diagnosticaţi cu Covid în prima săptămână de...

ÎNCEPE 16 elevi şi profesori diagnosticaţi cu Covid în prima săptămână de şcoală la Iași și Galați

Șase elevi şi șase profesori au fost diagnosticaţi cu Covid-19 conform declaraţiilor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean în prima săptămână de şcoală. 

Potrivit informaţiilor Ziarului de Iaşi, elevii sunt din şase unităţi diferite. Cazuri noi ar fi apărut la Scoala „Ion Simionescu”, sursele ZDI afirmând că inclusiv directoarea ar fi pozitiva. 32 de profesori s-ar afla în izolare pentru că au cazuri în familie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean confirmă faptul că ar fi cazuri noi de Covid-19 şi la Şcoala „Otilia Cazimir”, dar şi la Şcoala Specială Paşcani, dar nu poate oferi informaţii complete, deoarece anchetele sunt încă în desfăşurare.

„La noi datele sunt parțiale, prin urmare, strict numărul acestora nu putem să spunem pentru că datele definitive, datele corecte le are Direcţia de Sănătate Publică, care realizează ancheta, iar Direcţia de Sănătate ne mai anunţă. Este un sistem din acesta care este în permanentă evoluţie. Sunt elevi confirmaţi în şcolile din Iaşi, sunt şi profesori. În acest moment avem o statistică care este în permanentă evoluţie. Eu pot oferi detalii despre scenarii, adică dacă în momentul îmbolnăvirii într-o şcoală scenariul se schimbă, despre acest lucru pot oferi detalii”, a afirmat prof. Antonina Bleorţ, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Situația este similară și la Galați.

La doar trei zile de la începerea anului școlar a apărut și primul caz de infectare cu coronavirus printre elevi. Este vorba despre o elevă de clasa a șasea de la Școala Generală nr. 22 din Galați. Fetița, care mai are și un frate la clasa a patra, s-a prezentat în prima zi de școala la unitatea de învățământ, dar avea temperatură și a fost trimisă în camera de izolare până la sosirea părinților. Direcția de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în acest caz, iar toți colegii fetiței au fost anunțați să rămână acasă, în izolare, pentru următoarele 14 zile cursurile urmând să se desfășoare în sistem on-line.

Acesta a fost primul caz, după începerea școlii, de infectare cu coronavirus printre elevi, dar, câteva ore mai târziu, Direcția de Sănătate Publică a mai primit o confirmare. 

7 elevi şi 5 profesori din Dolj au fost confirmaţi cu coronavirus de la începutul anului şcolar în Dolj. Datele au fost transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj la o solicitare GdS, în urma informaţiei că doi elevi ai Şcolii nr. 24 au fost confirmaţi cu coronavirus după ce au fost prezenţi la cursuri.

DSP Dolj nu a vrut să precizeze, însă, la ce alte unităţi şcolare au mai fost depistate cazuri Covid, fără a menţiona motivul lipsei de transparenţă.

Şcoala nr. 24, unde învaţă doi fraţi confirmaţi cu coronavirus, în clase diferite, este la un pas distanţă de a fi închisă. La 3 cazuri Covid, unităţile de învăţământ intră în scenariul roşu.
Cu privire la celelalte şcoli afectate, în răspunsul transmis redacţiei GdS, DSP Dolj, scrie că „De la începutul anului școlar și până azi au fost confirmați 7 elevi și 5 profesori, luându-se măsurile conform Ghidului din ordinul MS 1494/2020 secțiunea 4 si anexa 1”.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE