Începe modernizarea DN 73, între Câmpulung și Fundata | Argeșul Online

Data:

spot_img

Contractul privind modernizarea DN 73, între Câmpulung și Fundata, a fost semnat miercuri. Lucrările pot începe imediat, întrucât documentația e gata.

Contractul, în valoare de peste 426 de milioane de lei, a fost atribuit firmei Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) SA Cluj-Napoca. Firma are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor.

”Menționăm că în acest caz constructorul poate începe imediat lucrările având în vedere că proiectul are deja proiect tehnic avizat și autorizație de construire”, a informat CNAIR.

Firma din Cluj-Napoca face parte din grupul austriac Strabag. Interesant e că, inițial, CNAIR desemnase câştigător o asociere condusă de o firmă din Bulgaria, Groma Hold Ltd.

Citește și: Pe ce cheltuie partidele milioanele primite de la bugetul de stat

Strabag a invocat faptul că firma bulgară nu are experienţă în construcţia de drumuri, ci doar în reparaţii. Așa că a contestat în Justiție atribuirea contractului și a câștigat.

Potrivit site-ului firmei ARL SA Cluj-Napoca, acționarii săi sunt: societatea Strabag AG – Austria este acţionar majoritar cu 98,59489661%; societatea SBS Strabag Bau Holding Service GMBH deţine 0,00001924%; Ministerul Transporturilor deţine 1,40508415%.

Pe lângă refacerea totală a straturilor de asfalt, proiectul prevede lărgirea carosabilului la minimum 7 m, reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și a 89 de podețe de pe traseu.

Continuarea, în Argesulonline.ro

Citește și: Rafila cere demisia conducerii spitalului Sf. Pantelimon în timp ce patru medici și asistente sunt audiați de Serviciul Omoruri. În aprilie nu a descoperit vreo neregulă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: DRDP Brașov)

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...