Început de an școlar în șantier, la Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Noul an școlar a început, luni, 9 septembrie, pentru aproximativ 59.000 de elevi botoșăneni, într-un context marcat de schimbări și provocări semnificative. Unii elevi au fost relocați în alte unități de învățământ, alții învață în 2-3 schimburi.

Elevii s-au bucurat de revederea cu colegii și profesorii, chiar dacă sunetul clopoțelului a fost înlocuit cu cel de bormașină. Cei mai emoționați au fost bobocii din învățământul primar, dar și elevii care au intrat în clasa a V-a și a IX-a.

Acolo unde ministerul a aprobat „Școala Altfel” sau „Școala Verde” chiar din debutul anului școlar, elevii au fost privați de bucuria întâlnirii la careu deoarece unitățile de învățământ nu au mai organizat tradiționala festivitatea, printre care și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani.

Dacă în anii anteriori nu lipseau din peisaj politicienii botoșăneni, care profitau de ocazie pentru a face o baie de mulţime, anul acesta, când unii elevi sunt relocați și alții învață în 2-3 schimburi, au fost absenți în mare parte. Totuși, nu au ratat ocazia și au transmis mesaje de încurajare de la distanță, pe rețele de socializare.

Citește și: USR Timiș stabilește listele pentru parlamentare | Express de Banat

Festivități desfășurate pe terenul de sport sau în parc

Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani a marcat începutul noului an școlar cu o festivitate scurtă pe terenul de sport. Atât elevii, cât și profesorii din această unitate de învățământ vor trebui să se adapteze celor trei schimburi impuse de reabilitări, unde orele de curs și pauzele sunt reduse cu câte cinci minute. „Va intra în școală, pentru început, schimbul întâi. Apoi, peste 40 de minute, vor intra elevii din schimbul doi, clasele pregătitoare și a I-a. Între timp, vă organizați pe terenul de sport cu profesorii dumneavoastră și veți intra în școală însoțiți de aceștia”, a spus Artimizia Merticaru, directorul școlii.

Pe de altă parte, mama unei eleve de la Școala Gimnazială „Elena Rareș” a spus că „ni se zice că totul este sub control, nu credem, vă dați seama. Încă nu spunem nimic, vom vedea cum decurg lucrurile de acum. O mutam la altă școală, dar unde sunt condiții mai bune?”

La Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani festivitatea a debutat cu slujba de binecuvântare pentru copii, părinți și cadre didactice. Spre deosebire de anii anteriori, evenimentul s-a ținut în parcul de lângă liceu din pricina lucrărilor de reabilitare.

Continuare și video, în Monitorulbt.ro

Citește și: Pompierii bistriţeni au intervenit pentru stingerea a peste 80 de incendii de vegetaţie în acest an

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related