Închiderea traficului pe Valea Oltului deviază circulația pe DN 73: Localnicii din Stâlpeni și zonele învecinate, afectați | Gazeta de Stâlpeni

Data:


Închiderea traficului pe Valea Oltului deviază circulația pe DN 73, iar printre cei afectați sunt și localnicii din Stâlpeni, o zonă în care rata evenimentelor rutiere este ridicată.

Închiderea circulației pe Valea Oltului, mai exact pe DN7 între Boița și Brezoi, în perioada 8 iulie – 9 august, anunțată de ministrul Transporturilor pentru lucrările de defrișare necesare construcției autostrăzii Sibiu – Pitești, va avea un impact semnificativ asupra traficului din alte zone.

Această măsură, care ar putea fi prelungită conform Asociației Pro Infrastructură (API), pentru că vor urma lucrările de execuție pentru această porțiune de autostradă, va redirecționa o mare parte a traficului pe rute alternative, printre care și DN73, care trece prin comuna Stâlpeni.


Citește și Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24


Rute alternative după închiderea traficului pe Valea Oltului


Publicația „Turnul Sfatului” prezintă câteva rute ocolitoare pentru traseul Sibiu – Râmnicu Vâlcea. Cel mai scurt drum este prin Transfăgărășan, de 202 km și de aproximativ 4 ore, urmat de ocolirea pe Transalpina de 270 de km și aproximativ 5 ore, iar cel mai lung, de la Sibiu prin Simeria – Tg. Jiu – Rm. Vâlcea, de 370 de km și de aproximativ 5 ore și 20 de minute.

Pentru relația Sibiu – Pitești, Gazeta de Stâlpeni a identificat ca fiind cea mai scurtă ruta Sibiu – Râșnov – Câmpulung Muscel – Pitești, cu o distanță de 245 km și un timp de parcurgere de aproximativ 4 ore și 22 de minute.


Citește și Contracandidatul care l-ar putea învinge pe Trump. Ce spun sondajele


Această redirecționare va duce inevitabil la un trafic crescut pe DN73, afectând considerabil și pe cel din localitatea Stâlpeni. De la Pitești, cei care doresc să ajungă la Rm. Vâlcea vor mai avea de parcurs încă 63 de km, respectiv încă 1 oră și 15 minute, această variantă fiind mai scurtă decât ruta prin Tg. Jiu.

Citește continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gazeta de Stâlpeni)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” | Bihoreanul

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” va avea loc vineri,...

Timișoara, un pol de creștere economică | Express de Banat

Timișoara, un pol de creștere economică. Capitala Banatului se...

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de la UMF Cluj | Monitorul de Cluj

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de...

Logica alegerilor intercalate. Ziua Națională și mersul la vot | Gazeta de Stâlpeni

Logica alegerilor intercalate. Ziua Națională și mersul la vot....