Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% și președintele Javier Milei preconizează că va scădea și mai mult.
Argentina a fost, de-a lungul timpului, o țară cu guverne falimentare, colapsuri economice și incapacitate de plată a datoriilor. Cu toate acestea, în mod incredibil, există semne că – împotriva tuturor șanselor – reformele îndrăznețe și de piață liberă ale președintelui său libertarian, Javier Milei, încep să funcționeze.
Cu o inflație în scădere și rate ale dobânzilor în scădere, Milei demonstrează deja că establishmentul economic global de stânga – dependent de un guvern mai mare și de deficite nesfârșite – se înșală. În Argentina, inflația a scăzut de la 300% la doar 11% și Milei preconizează că va scădea și mai mult, scrie The Telegraph.
Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”
Inflația în Argentina a scăzut. Ce măsuri a luat președintele Milei
Săptămâna trecută, Milei a anunțat că țara a înregistrat primul excedent bugetar trimestrial din 2008 încoace, un modest 0,2 % din PIB, dar totuși o realizare uimitoare într-un interval de timp atât de scurt, mai ales pentru o țară care a înregistrat deficite în 113 din ultimii 123 de ani.
Apoi, banca centrală, pe care Milei nu a apucat încă să o desființeze așa cum a promis, a redus ratele dobânzilor pentru a treia oară în trei săptămâni. Deși acestea sunt încă la un nivel amețitor de 50 de procente, acest lucru va începe să se răsfrângă asupra economiei foarte curând. Investitorii au început să observe.
Potrivit datelor economice, peso a fost moneda cu cea mai bună performanță din lume în primul trimestru al acestui an, iar piețele de obligațiuni sunt, de asemenea, în creștere.
Continuarea, în Aktual24.ro
Citește și: De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
A trebuit să apară un OM cu adevărat DE STAT pentru a face lumină în țară și curățenie între corupți.
Ar trebui și noi să facem asta. Să alegem OMUL. Dar avem de unde să-l alegem? Mă îndoiesc.
” Ce masuri…”___–___masuri de declamat si trambitzat sunt cu hectarul, ce, papa-lapte sasec nu a promis sute de reforme, INAINTE de a a ajunge in varful mishinei?!///… de trei zile cele mai mari preturi la energie…” (Cronica.ro)///”…2-economia europeană este sever afectată de constrângerile impuse de o energie scumpă. ( din „Viziunea lui Macron pentru Europa: a treia cale, în competiție cu America și China.-Alexandru Lazescu- 30.04.2024) „…a sugerat creșterea resurselor proprii ale UE cu venituri din taxa UE…’__–__o sugestie de bun-simtz, NUMAI ca aceste suprataxe NU trebuie colectate tot de la cei care muncesc, ci prin REDUCEREA birocratiei atat la nivel UE cat si la nivel de stat membru, iar Romania nu este singura tara intens parazitata de prea mult politic, administratie, armata, clientela, etc.,insasi Macron avea pe agenda reducerea numerica chiar a parlamentului francez…Si?!///”Antiamericanismul francez … cel german, mai discret”___–___ e imposibil sa-ti platesti o datorie atat de mare, ca cea pe care o au si francezii, dar mai ales nemtii, catre USA, insa este usor se persiflezi situatia, precum in filmul (2013- comedie neagra), „The Family”, in care un francez mucalit zice:” Da, americanii ne-au salvat, dar de atunci ne tot calaresc!”…Desi are dreptate in ceva ‘sugestii” cred ca Macron – cu trimiterea de trupe in Ukraina- este ajuns in middle life crisis age, si nu este de neconceput ca problema deriva din faptul ca -realitate- el a imbatranit, iar sotia este stra-strabunica…Mai mult, s-ar putea sa sa se simta -altfel- norocos ca a fost doar palmuit de un nemultumit, evenimentul Fico arata ca putea fi mult mai grav, s-ar putea sa fie semnalat inceputul vanatoarei la mistretzi…